current views are: 1

29 Μαΐου 2014
Δημοσίευση08:47

Ο Βενιζέλος προσπαθεί να παγιδεύσει τον Σαμαρά για τις αλλαγές στο Σύνταγμα

Όταν προεκλογικά ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε τις προτάσεις του για την αναθεώρηση του Συντάγματος, στο ΠΑΣΟΚ μέχρι και ανακοινώσεις έβγαλαν και επιτέθηκαν στον πρωθυπουργό. 

Δημοσίευση 08:47’
αρθρο-newpost

Όταν προεκλογικά ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε τις προτάσεις του για την αναθεώρηση του Συντάγματος, στο ΠΑΣΟΚ μέχρι και ανακοινώσεις έβγαλαν και επιτέθηκαν στον πρωθυπουργό. 

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Όταν προεκλογικά ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε τις προτάσεις του για την αναθεώρηση του Συντάγματος, στο ΠΑΣΟΚ μέχρι και ανακοινώσεις έβγαλαν και επιτέθηκαν στον πρωθυπουργό. Προς στιγμήν είχε δημιουργηθεί σοβαρή κρίση με επιπτώσεις ακόμη και στην κυβέρνηση. 

Τελικά μέσω ανταλλαγής ανακοινώσεων το ΠΑΣΟΚ παραδέχτηκε τότε τα αυτονόητα , ότι δηλαδή η ΝΔ είχε το δικαίωμα να κάνει τις προτάσεις της για τις αλλαγές στο Σύνταγμα. 

Με την τρικυμία στο ΠΑΣΟΚ όμως ,και με την προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να κερδίσει χρόνο και να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως έχει αποφασίσει να βάλει εμπόδια στη διαδικασία. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε ξαφνικά, λόγω της εσωκομματικής πίεσης να ζητήσει συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ σε πολλά θέματα. 

Ένα απο αυτά η συνταγματική αναθεώρηση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε καθαρά πως δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης τώρα οπότε προσπαθεί να κλείσει το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης “Δεν μπορούμε να ανοίξουμε καμία θεσμική συζήτηση, εάν δεν διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις της αναγκαίας συνταγματικής συνένωσης. Όχι αόριστα, αλλά επί του συγκεκριμένου. Άρα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνουν προχειρότητες που αφορούν την κίνηση μιας τέτοιας διαδικασίας και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία.” 

Άρα ο κος Βενιζέλος αποφάσισε και ανακοίνωσε πως συνταγματική αναθεώρηση «γιοκ». 

Για να δούμε πως θα απαντήσει ο πρωθυπουργός που επενδύει πολλά στις θεσμικές αλλαγές.


σχετικα αρθρα