Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς ανημέρωσε τον κ. Παπούλια για την πορεία της οικονομίας αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές. Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε ακόμη τον κ. Παπούλια για τις συζητήσεις που έγιναν τα προηγούμενα 24ωρα στις Βρυξέλλες για τα σημαντικότερα θέματα της ευρωπαϊκής πολιτικής. Το κλίμα είναι καλό για την Ελλάδα, ανέφερε, προσθέτοντας ότι έθεσε τα θέματα της ανάπτυξης. Υπάρχει κεντρικός συντονισμός γι αυτό το ζήτημα με τις χώρες του Νότου, επισήμανε. «Αναγνωρίζονται οι μεγάλες θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Το κλειδί για την πορεία της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα και αυτό τον δρόμο είμαστε αποφασισμένοι να τον βαδίσουμε μέχρι τέλους. Λείπουν ορισμένα βήματα ακόμη και αυτά θα τα κάνουμε για να σβήσει οριστικά ο εφιάλτης και το άγχος που έζησε ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη, μέσα από αυτή θα διορθώσουμε τις αδικίες. Αυτή είναι η συνεχής προσπάθεια της κυβέρνησης, αυτό είναι το προσωπικό μου στοίχημα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε» ανέφερε ο πρωθυπουργός εισερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Χαίρομαι και εύχομαι να πάνε όλα κατ΄ευχήν για να αντιμετωπιστεί και το μεγάλο ζήτημα της ανεργίας των νέων» ενώ επισήμανε ότι «η Ευρώπη έχει αρχίσει να ξυπνάει».