Η παραίτηση του Φώτη Κουβέλη άργησε κάνα δύο ημέρες, αλλά τελικώς το μήνυμα της κάλπης έφτασε και στην Αγίου Κωνσταντίνου. Αφού διαβουλεύτηκε, συμβουλεύτηκε και ψαχουλεύτηκε, στο τέλος ξεβολεύτηκε και είπε να δηλώσει ότι φεύγει από πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

«Φεύγει; Είναι αλήθεια;», άρχισαν να αναρωτιούνται τα στελέχη του κόμματος που είχαν πάρει ανοιχτά θέσεις απέναντι στις επιλογές του «μπάρμπα - Φώτη», όπως τον αποκαλούν στις κατ' ιδίαν συζητήσεις, όχι φυσικά για να τον κολακέψουν.    

«Μπορεί να παραιτήθηκε, αλλά είναι πιθανόν να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία στα όργανα του κόμματος», εκτιμούν άλλα στελέχη που βρίσκονται πιο κοντά στον Φώτη Κουβέλη. Αφού και ο ίδιος στην παραίτησή του παραπέμπει στα όργανα τα οποία όπως αναφέρει «θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις». Άρα; Παραιτήθηε για να... μείνει;

Ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου άφησε εκ νέου την πρωτοβουλία στα όργανα του κόμματος και αρνήθηκε ότι βάζει κάποιον αστερίσκο στη δήλωσή του:

«Δεν επιχειρώ καμία άλλου τύπου ερμηνεία από αυτή που καταγράφεται διότι στην πολιτική και κοινωνική ζωή αυτό που καταγράφεται πρέπει να αξιολογείται. Αλλά εάν τα όργανα του κόμματος, αν η Κεντρική Επιτροπή στην οποία θα μιλήσω την προσεχή εβδομάδα, θεωρούν ότι έχω κάνει τόσα λάθη, βεβαίως να κάνουν αποδεκτή την παραίτησή μου. Να την κάνουν αποδεκτή. Και βεβαίως επειδή έχω εκλεγεί από συνέδριο πριν από 4 μήνες, θα πρέπει να συνεδριάσει και το συνέδριο, η συλλογικότητα δηλαδή του κόμματος, τα μέλη του κόμματος, και να αποφασίσουν. Διότι δεν υπάρχουν άλλες διαδικασίες. Και επειδή εγώ αισθάνομαι στρατιώτης στην υπόθεση αυτή, όχι μόνο γιατί ίδρυσα –μαζί με άλλους βέβαια- τη ΔΗΜΑΡ, αλλά πάντοτε από τη θέση του στρατιώτη αναζητώ την παρουσία μου στη συλλογικότητα του κόμματός μου».

Νωρίτερα είχε αφήσει αιχμές για τα εσωκομματικά πυρά και την παρακίνησή τους από εξωγενή κέντρα όπως είπε:

«Να επισημάνω ότι πολλές φορές τα φίλια πυρά είναι πολύ πιο έντονα από εκείνα τα οποία έρχονται έξω από το κόμμα. Και έρχονται, εδώ και πάρα πολύ καιρό αυτά τα πυρά από διάφορα εξωγενή κέντρα θα έλεγα». 

Ας δούμε ποιες ήταν οι αντιδράσεις των «φίλιων πυρών» που θεώρησαν ότι πίσω από την παραίτηση Κουβέλη υπάρχει αστερίσκος. Ο  Γρηγόρης Ψαριανός ζήτησε από τον παρετηθέντα πρόεδρο να κάνει δημόσια δήλωση ότι «αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη για την παταγώδη αποτυχία του κόμματος», αλλιώς δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση των οργάνων. 

Ο Βασίλης Οικονόμου δήλωσε ότι «δεν μπορεί ο ηγέτη της πανωλεθρίας να συνεχίσει να βρίσκεται στη θέση του» και πρόκρινε την επιλογή Λυκούδη για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ

Ο ίδιος ο Σπύρος Λυκούδης, πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι στη δήλωση παραίτησης του Φώτη Κουβέλη, εξέδωσε αφίσα για την πολιτική του ομιλία στο Γκάζι την ερχόμενη Τετάρτη με θέμα «ΔΗΜΑΡ - Κεντροαριστερά, Τι να κάνουμε». Οι αντιδράσεις ορισμένων στελεχών που εκφράστηκαν κυρίως μέσω του διαδικτύου και μπορείτε να τις δείτε, όπως και την αφίσα, στα Παραπολιτικά του Newpost, φαίνεται πώς επηρέασαν το ύφος του Λυκούδη ο οποίος σήμερα δήλωσε ότι δεν έχει βλέψεις για την ηγεσία.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε ενωτικός για το χώρο της Κεντροαριστεράς λέγοντας ότι «το σύνολο του χώρου «Ελιά», ΔΗΜΑΡ και «Το Ποτάμι» είναι χώρος μπορεί να παίξει σοβαρότατο και αριθμητικά ρόλο». 

Μαλλιά κουβάρια δηλαδή η ΔΗΜΑΡ. Άλλοι κοιτάζουν προς τα αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι προς την «Ελιά» και άλλοι προς «Το Ποτάμι».  

Στην κοινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το Σάββατο, κάποιοι φαίνεται ότι θα έχουν, όπως λέμε, λυτό το ζωνάρι και θα είναι έτοιμοι για καυγάδες, παρά τις δηλώσεις και τις προσπάθειες εκτόνωσης των τελευταίων ωρών. Ο αλάνθαστος λαός μας το λέει χρόνια «κακό χωριό τα λίγα σπίτια».   

Γ.