Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλος  

Δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού της κυβερνήσεως, διαβεβαιώνουν αξιόπιστες πηγές προσκείμενες στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Παρά τα περί του αντιθέτου γραφόμενα, ο Πρωθυπουργός δεν έχει καμία πρόθεση να διαφοροποιήσει τον πολιτικό σχεδιασμό του, ο οποίος τοποθετεί τον ανασχηματισμό στο δικό του «χωροχρόνο» και με οδηγό τις δικές του πολιτικές προτεραιότητες. 

Η φράση «όλα θα γίνουν στο χρόνο τους» είναι ενδεικτική για το κλίμα που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι οι συχνές αλλαγές υπουργών βλάπτουν την απόδοση του κυβερνητικού έργου αφού δημιουργούν αναταράξεις και ασυνέχειες στην απόδοση της κυβερνήσεως, εντούτοις ο ανασχηματισμός είναι μονόδρομος. 

Απλά δεν θα γίνει με όρους επικοινωνιακούς και με βάσει τις δημοσιογραφικές υποδείξεις, όπως λένε στελέχη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και αφήνουν να εννοηθεί πως οι αλλαγές τοποθετούνται περί τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου

Σε αντίθεση με ορισμένους συνεργάτες του και υπουργούς, ο Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει με πολλή ψυχραιμία τα λεγόμενα ότι η κυβέρνηση «έχει πρόβλημα». 

Σε συνομιλίες του δίνει έμφαση όχι αναγκαία στην ανάγκη αλλαγών αλλά στην επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Και επισημαίνει ότι οι αντιδράσεις και οι δυσαρέσκειες προέρχονται ακριβώς από το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχωρεί στην πορεία της και συγκρούεται με συνήθειες και συμφέροντα. «Μόνο η αδράνεια δεν προκαλεί αντιδράσεις» προσθέτει. 

Αυτό δεν σημαίνει, βεβαίως, ότι ο Πρωθυπουργός είναι ικανοποιημένος με την εικόνα που δίνει πολλές φορές η κυβερνητική παράταξη σε επιμέρους ζητήματα. Ιδιαίτερα λέγεται ότι τον προβληματίζει η κατάσταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου ακόμη και οριακές ή επουσιώδεις διαφοροποιήσεις ορισμένων βουλευτών μπορούν να δημιουργούν «κλίμα» στα μέσα ενημέρωσης.