Νέα αναταραχή προκαλούν στη ΝΔ οι δηλώσεις του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας κ. Μηταράκη με τις  οποίες άφησε σαφείς αιχμές προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Καραμανλή, ότι δεν προετοιμάστηκε για τη διεθνή οικονομική κρίση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κ. Μηταράκης έστρεψε τα πυρά του κατά του Γιώργου Αλογοσκούφη και του Γιάννη Παπαθανασίου λέγοντας ότι "δική μου γνώμη είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μας προετοίμασε για μια διεθνή οικονομική κρίση, μεγαλύτερη από ότι περιμέναμε, δηλαδή κινήθηκαν με ρυθμούς ήπιας προσαρμογής, ενώ ξαφνικά άλλαξαν τα διεθνή δεδομένα".

Εκτός από την ενόχληση που υπάρχει ανάμεσα σε καραμανλικούς βουλευτές στις δηλώσεις αυτές αντέδρασαν και οι 2 πρώην υπουργοί οικονομίας της Κυβέρνησης Καραμανλή.

Συνεργάτες του Γιώργου Αλογοσκούφη δήλωσαν σήμερα στο newpost ότι "οι δηλώσεις Μηταράκη δεν αφορούν τον κ.Αλογοσκούφη. Ο Γιώργος Αλογοσκούφης και μέτρα πήρε όσο ήταν υπουργός οικονομίας και είχε προειδοποιήσει έγκαιρα ότι θα έπρεπε να ληφθούν και επιπλέον μέτρα για να θωρακιστεί η χώρα."

Στα όσα είπε ο αναπληρωτής τομέαρχης αντέδρασε όμως και ο Γιάννης Παπαθανασίου  ο οποίος με δήλωση του στο newpost αναφέρει ότι "εγώ ήμουν υπουργός οικονομίας τους τελευταίους 8 μήνες της κυβέρνησης της ΝΔ, όταν η κρίση ήδη είχε ξεκινήσει. Παραταύτα πήραμε μέτρα και μάλιστα 3 φορές για να την αντιμετωπίσουμε".