Σφοδρή αντιπαράθεση με σκληρούς πολιτικούς χαρακτηρισμούς ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στη Βουλή με αφορμή τροπολογία για ασφαλιστική ενημερότητα στα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου, που εξελίχθηκε σε μετεκλογικό διαξιφισμό.

Ο κ. Βρούτσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δουλεύει τους Έλληνες ψιλό γαζί», αφού, όπως είπε, όσα έταξε προεκλογικά κοστίζουν 12 δισ. ευρώ, και ανέφερε χαρακτηριστικά την επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, την επαναφορά της σύνταξης στα προηγούμενα αλλά και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Παράλληλα μίλησε για «πελατειακή αντίληψη που έρχεται από το παρελθόν».

Ο υπουργός Εργασίας κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει που θα βρει τα λεφτά για το ασφαλιστικό. Παράλληλα, ανέφερε ότι με τις ρυθμίσεις που επιφέρει η κυβέρνηση «τα πράγματα πλέον σε μια αρμονική ισορροπία, το ασφαλιστικό σύστημα έχει ταμειακή ισορροπία και διαρκώς θα βελτιώνονται τα δημοσιονομικά μεγέθη".

Δριμύτατη επίθεση επεφύλασσε ως απάντηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη χαρακτηρίζοντας τον Υπουργό Εργασίας «αρχιπραξικοπηματία» του «κουρελιάσματος της εργατικής νομοθεσίας».

Απευθυνόμενος στον υπουργό είπε ότι παίζει «βρώμικο ρόλο» «Χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος από τον υπουργό να κάνει αυτούς τους χαρακτηρισμούς απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

«Εσείς διαλύσατε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου το 2012 και με μονομερή απόφαση κατεβάσατε τον κατώτατο μισθό», είπε και υπενθύμισε ότι οι εργαζόμενοι κάτω από 25 ετών δεν παίρνουν ούτε τον κατώτατο μισθό, ενώ από 1-1-2017 ο κατώτατος μισθός θα διαμορφώνεται με απόφαση του υπουργού. «Σε ποια δημοκρατία εφαρμόζονται αυτά τα πράγματα;», αναρωτήθηκε ο κ. Λαφαζάνης.