Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Ενώ τα νεύρα ήταν τεντωμένα και όλων οι κεραίες στραμμένες στην ομιλία του Παύλου Χαϊκάλη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δέχτηκαν το «χτύπημα» από τον Βασίλη Καπερνάρο.

Η συνεδρίαση των βουλευτών του κόμματος του Πάνου Καμμένου, έφερε την έκπληξη που τους άφησε εμβρόντητους: χωρίς προηγουμένως να έχει εκφράσει, όχι μόνο την πρόθεση, αλλά έστω και κάποιο παράπονο, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ανεξαρτητοποιήθηκε.

Κριτική μετά τις εκλογές είχε ασκήσει ο έτερος υποψήφιος του κόμματος, ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης που διεκδικούσε την Περιφέρεια Αττικής.

Μάλιστα, όλοι περίμεναν ότι στην ομιλία του θα θέσει θέμα προέδρου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι βουλευτές νόμισαν πως ξεπέρασαν το μεγάλο σκόπελο, μέχρι που ήρθε η ώρα να μιλήσει ο Βασίλης Καπερνάρος.

Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής, άφησε να εννοηθεί πως θεωρεί ότι το ίδιο του το κόμμα δεν τον στήριξε στην προεκλογική κούρσα.

Μνημόνευσε την παρουσίαση του βιβλίου του στενού συνεργάτη του Πάνου Καμμένου, Γιάννη Γιαννέλλη - Θεοδοσιάδη. Εκεί βρισκόταν και ο Βύρων Πολύδωρας και ο Βασίλης Καπερνάρος, παρουσιάζοντας δημοσιεύματα ειδησεογραφικών ιστοσελίδων για προσέγγιση των δύο ανδρών, τα οποία- όπως είπε- δεν διαψεύστηκαν, παραπονέθηκε ότι η κίνηση αυτή του προέδρου των ΑΝΕΛ έγινε όσο «έτρεχε» ακόμα η υποψηφιότητά του.

Κι έριξε τη «βόμβα» της παραίτησης, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Καπερνάρος: Δεν πάω σε άλλο κόμμα, δεν παίζω «κάτω από το τραπέζι»

Μετά την ανεξαρτητοποίησή του ο βουλευτής εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει «στα σκαριά» συνεργασία με κάποιο άλλο κόμμα.

Όπως αναφέρει: «Σήμερα με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της βουλής γνωστοποίησα την ανεξαρτητοποίησή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τους λόγους, ειδικούς και γενικούς, που με οδήγησαν σε αυτή την κίνηση, τους ανέλυσα και τους αιτιολόγησα κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας . Ξεκαθαρίζω ότι οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής μου δεν εμπεριέχουν, ούτε σαν σκέψη, την συνεργασία μου με άλλο κόμμα. Παιχνίδια κάτω από το τραπέζι δεν έπαιξα ποτέ στη ζωή μου και δεν θα το κάνω τώρα, άλλωστε δεν είναι του χαρακτήρα μου».

Βουλευτές του κόμματος, πάντως, αναζητούν την πραγματική αιτία της κίνησης αυτής του συναδέλφου τους, καθώς στα «πηγαδάκια» που σχηματίστηκαν αμέσως μετά, έλεγαν ότι τα επιχειρήματα του Καπερνάρου δεν τους έπεισαν.