current views are: 2

29 Μαΐου 2014
Δημοσίευση17:04

Σαμαράς και Βενιζέλος δρομολόγησαν τον κυβερνητικό ανασχηματισμό (Bίντεο)

«Ο ανασχηματισμός μεταξύ των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Δημοσίευση 17:04’
αρθρο-newpost

«Ο ανασχηματισμός μεταξύ των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Σε «στοχευμένο» ανασχηματισμό συμφώνησαν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναλύοντας παράλληλα το μήνυμα της κάλπης.

Οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν ότι ο ανασχηματισμός απαιτεί προεργασία και να ληφθούν υπόψην οι υποχρεώσεις της χώρας για την προεδρία της Ε.Ε. Θα είναι «στοχευμένος», στις ανάγκες της κυβέρνησης του κυβερνητικού έργου και όχι για εσωτερική κατανάλωση, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ωστόσο, με τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου ουσιαστικά δεν προσδιορίζεται ο χρόνος του ανασχηματισμού για το τέλος της Προεδρίας (τέλη Ιουνίου) αλλά το γενικότερο πλαίσιο. Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Ιουνίου συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλαδος για την ανανέωση ή μη του Διοικητή.

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκαναν αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και κρίθηκε ότι υπάρχει εμπέδωση του κλίματος πολιτικής σταθερότητας. Παράλληλα συμφώνησαν στην επιτάχυνση και συνέχιση του κυβερνητικού έργου για να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις όπου χρειαστεί.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο για τη Σύνοδο Κορυφή, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κάνει αναφορά στη σύνοδο των Σοσιαλιστών.

Ο κ. Σαμαράς μετέφερε τη διαπίστωση των Ευρωπαίων για την ανάγκη να υπάρξουν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στην ευρωζώνη αλλά και την αναγνώριση από τους εταίρους των θυσιών του ελληνικού λαού και της διάθεσης που υπάρχει για βοήθεια.

Βενιζέλος: Ο ανασχηματισμός θα γίνει με βάση τις υποχρεώσεις της χώρας

«Ο ανασχηματισμός μεταξύ των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

«Κάναμε μία πρώτη συστηματική συζήτηση για το αποτέλεσμα των εκλογών, για τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες, που τα καταλαβαίνουμε και τα νιώθουμε. Υποχρέωσή μας να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ανθρώπων τόνισε.

«Με ασφάλεια και σταθερότητα να οδηγηθούμε σε έξοδο από την κρίση» σημείωσε.

«Και ο ανασχηματισμός είναι μέσα στις μεγάλες πολιτικές κινήσεις που αναλαμβάνουμε» ανέφερε. «Ο ανασχηματισμός χρειάζεται προετοιμασία. Θα γίνει με όρους πολιτικού χρόνου όταν πρέπει λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις της χώρας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

 


σχετικα αρθρα