Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Ανασχηματισμό το συντομότερο δυνατόν συμφώνησαν χθες στο Μαξίμου Σαμαράς και Βενιζέλος, όπως αποκάλυψε αργότερα στους συνεργάτες του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Σε σύσκεψη που είχε μετά την συνεργασία του με τον πρωθυπουργό ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες και γύρω από την γιορτή του Αγίου Πνεύματος θα γίνει ο περίφημος ανασχηματισμός της κυβέρνησης και όχι μόνο: Συγχρόνως θα προχωρήσουν οι αλλαγές στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην θέση του Έλληνα Επιτρόπου, όπως επίσης και αντικαταστάσεις διοικητών σε μεγάλους οργανισμούς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ενώ οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συμφωνούν στα βασικά χαρακτηριστικά του ανασχηματισμού διαφωνούν για δύο κρίσιμες θέσεις. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί χθες το βράδυ στους συνομιλητές του ότι δεν έχει κλείσει το θέμα της μετακίνησης του Γιάννη Στουρνάρα από το Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδος διότι ο ίδιος έχει επιφυλάξεις για την πρόταση του κ. Σαμαρά να αντικατασταθεί από τον Σταύρο Παπασταύρου. Επίσης δεν είναι βέβαιος ότι ήρθε η ώρα της αποχώρησης για τον Γιώργο Προβόπουλο. 

Κατά τ’ άλλα τούς είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταλάβει αναπτυξιακά υπουργεία και ότι δεν κόπτεται για να αυξήσει την συμμετοχή του στην κυβέρνηση με περισσότερους υπουργούς. Αντιθέτως, ενδιαφέρεται για το κεντροαριστερό άρωμα της κυβέρνησης και την τοποθέτηση προσώπων που θα το αποπνέουν...