Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

«Ναι» στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ όμως με άλλο αρχηγό.... Αν και είναι αρκετά νωρίς για να απαντήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις προσκλήσεις για συνεργασία που τους απήθυνε τόσο ο Γ. Παπανδρέου όσο και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τα άφηναν όλα ανοικτά... 

«Ακούμε τις προτάσεις τους αν και γνωρίζουμε ότι αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο του ανταγωνισμού και των παιχνιδιών που θέλουν να παίξουν εσωκομματικά οι κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος. Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ μας αφορά δεν μας αφορούν όμως οι υπεύθυνοι της πολιτικής που έφεραν την χώρα στην άκρη του γκρεμού. 

Οι ίδιοι άνθρωποι πρόσθεταν λοιπόν ότι «πρώτα στο ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει μέσα από  εσωτερικές διεργασίες ποια πολιτική θέλει να ακολουθήσει και με ποιόν αρχηγό και στην συνέχεια να στραφεί προς τα κόμματα με τα οποία θέλει να συνεργαστεί.» 

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης όταν ρωτήθηκε σχετικά. 

«Επειδή κάποιος πρέπει να μιλάει στη βάση αρχών και προγράμματος, νομίζω ότι δεν υπάρχουν σε μια τέτοια βάση περιθώρια συνεργασίας ούτε με το πρόσωπο, ούτε με το σημερινό ΠΑΣΟΚ είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.  Νομίζω ότι αυτό είναι σαφές. Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Παπανδρέου, στην προσπάθειά του να κάνει αυτό που λέμε επαναφορά στον ενεργό πολιτικό στίβο, προσπαθεί έτσι να δημιουργήσει μια αίσθηση, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Παπανδρέου έχει συνδέσει το όνομά του με καταστροφικές επιλογές. Είναι από τους δύο, τρεις.. τέσσερις ανθρώπους οι οποίοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Αυτό δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει.» 

Στον αντίποδα αυτής της θέσης βρίσκεται η επιθυμία των στελεχών της Κουμουνδούρου να συνεργαστούν με την ΔΗΜΑΡ. « Επιθυμία μας δεν είναι να προσεγγίσουμε κάποια μεμονωμένα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς που επιθυμούν την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε να συνεργαστούμε με ένα διασπασμένο κόμμα λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ευχή μας είναι όλα τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ να αποφασίσουν ότι είναι προς το καλό του κόμματος τους να βρεθούν δίπλα μας επάνω στην βάση μιας πολιτικής συνεργασίας με προοπτική. Το τι θα γίνει θα το δείξει το μέλλον...»