Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο Bloomberg επισημαίνει ότι το κόμμα του επιθυμεί την αλλαγή και όχι τη διάλυση της Ευρώπης.

Σχετικά με το ζήτημα των εκλογών και το δημοψήφισμα που έθεσε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι «Μόνο οι εκλογές θα φέρουν πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα. Υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στην κυβέρνηση και στη βούληση του λαού».

«Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει εντολή να προχωρήσει σε συμφωνίες που θα δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες δεκαετίες, χωρίς να λάβει υπόψη το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής στην ΕΕ και χωρίς διαβούλευση με το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα. Θέλουμε να βρεθεί μια λύση η οποία θα είναι οριστική και θα δώσει στην Ελλάδα και στην οικονομία, τη δυνατότητα να αναπτυχθεί, έτσι ώστε να είναι σε θέση να εξοφλήσει μέρος του χρέους». 

Όσον αφορά στην παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο ανέφερε ότι οι Podemos, το ισπανικό κίνημα των Αγανακτισμένων, είναι εκείνοι με τους οποίους βρίσκεται πιο κοντά στην πολιτική σκέψη. Από την άλλη βέβαια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, μόνο υπό προϋποθεσεις.