Χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση έμειναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μετά την αποχώρηση του Βασίλη Καπερνάρου και την υποψηφιότητα του Νότη Μαριά για το Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος θα γίνεται κατά περίπτωση και αφού προηγηθεί αναδιανομή καθηκόντων για την παρακολούθηση του έργου των υπουργείων, αλλά και των κοινοβουλευτικών επιτροπών, ενώ από το φθινόπωρο θα οριστούν οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Συγκεκριμένα, σε κάθε νομοσχέδιο, είτε στην Ολομέλεια, είτε αργότερα στα θερινά τμήματα της Βουλής, θα ορίζονται κατά περίπτωση δύο βουλευτές, που θα ασκούν χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στο μεταξύ, βαρύ παραμένει το κλίμα στο κόμμα μετά την αποχώρηση του Βασίλη Καπερνάρου, ενώ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αφήνει αιχμές προς διάφορες -μη πολιτικές- πλευρές για τους λόγους αποχώρησης του βουλευτή.

«Μένουμε εμβρόντητοι διότι ο κ. Καπερνάρος έφυγε χωρίς ένα πολιτικό επιχείρημα. Δεν είχε πολιτικό επιχείρημα η τοποθέτησή του αλλά μόνο πίκρα, διότι δεν υποστηρίχθηκε στον προεκλογικό αγώνα του» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του κόμματος, Τέρενς Κουίκ.