Σε εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις συνέπειες του καπνίσματος σε ειδικό περίπτερο της πλατείας Αριστοτέλους, ενόψει της αυριανής παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος, παραβρέθηκε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις του ενεργητικού και παθητικού καπνίσματος στην υγεία.

«Από την πλατεία Αριστοτέλους στέλνουμε ένα μήνυμα. Το κάπνισμα είναι εξάρτηση και σκοτώνει» τόνισε μετά την ενημέρωση ο υπουργός και πρόσθεσε: «Κάθε τσιγάρο που ανάβει αφαιρεί 5,5 λεπτά από τη ζωή μας, ενώ ετησίως καταγράφονται περισσότεροι από 600.000 θάνατοι εξαιτίας του παθητικού καπνίσματος, εκ των οποίων οι 165.000 αφορούν παιδιά».

«Με αφορμή την αυριανή παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος, το μήνυμά μας είναι σαφές. Σβήστε το τσιγάρο, κερδίστε ζωή» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καράογλου.

Η πρωτοβουλία της συγκεκριμένης δράσης ανήκει στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» και στο διασυνδεόμενο «Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης», μέσω του Γραφείου Εκπαίδευσης Πολιτισμού, Έρευνας και Καινοτόμων Δράσεων του Ψ.Ν.Θ. και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την 3η και την 4η Υ.Π.Ε., το Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ν.Ο και το δήμο Θεσσαλονίκης.