«Η Κεντροαριστερά συνολικά βγήκε αποδυναμωμένη από αυτή την εκλογή αναμέτρηση: η ΔΗΜΑΡ με βαριά ήττα, το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά σε νέα εκλογική συρρίκνωση και το Ποτάμι, εφόσον αυτοπροσδιορίστηκε με τη συμμετοχή του στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, κάτω από τις προσδοκίες του» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα» το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Θόδωρος Μαργαρίτης.

Εκτίμησε ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος ο Φώτης Κουβέλης λέγοντας:

«Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι οι παραιτήσεις δεν θα οδηγήσουν σε μια διέξοδο. Όλοι πρέπει να κάνουμε μια αυτοκριτική και να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το κόμμα όρθιο».

Παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η μη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στον διάλογο για την Κεντροαριστερά, σημειώνοντας ότι «έγιναν λάθη και στους χειρισμούς απ' όσους είμαστε στο τιμόνι της ΔΗΜΑΡ και είμαστε η πλειοψηφία, αλλά και από τη μειοψηφία. Δεν θα μπω τώρα στη συζήτηση αν σωστά μπήκαμε ή φύγαμε από την κυβέρνηση... Αν μπορούσαμε να ελέγξουμε περισσότερο κάποια λάθη, αυτά θα ήταν ότι δεν μπήκαμε στον διάλογο για την Κεντροαριστερά και μαζί με αυτές τις δυσκολίες και ανεπάρκειες που είχαμε, υπήρχε και μια υπερβολική δημόσια και εξαντλητική αντιπαράθεση στελεχών που υπονόμευε οποιαδήποτε συζήτηση. Δυσκόλευε κάθε συζήτηση και υπήρξαν λάθη απ' όσους είχαμε το τιμόνι, αλλά νομίζω ότι και οι υπερβολικές διαφοροποιήσεις ήταν δραματικές».

Ο κ. Μαργαρίτης «έδειξε», πάντως, ότι η κατεύθυνση είναι προς τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η Κεντροαριστερά πρέπει να συζητήσει την προγραμματική και πολιτική και οργανωτική της αυτονομία, αλλά να συζητήσει και μια κυβερνητική λύση, η οποία δεν μπορεί να είναι η μόνιμη συνοδοιπορία της με τη ΝΔ. Είναι παρά φύση επιλογή, όταν η λέξη Κεντροαριστερά και η φράση Δημοκρατικός Σοσιαλισμός υποδηλώνουν την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί».

TAGS