Συνεχίζονται τα «όργανα» στη Δημοκρατική Αριστερά, που άρχισαν να παίζουν μετά το «βατερλώ» στις ευρωεκλογές, με το κλίμα στην Αγίου Κωνσταντίνου να είναι βαρύ και τις αντιπαραθέσεις των στελεχών να αποτυπώνονται δημοσίως, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις δηλώσεις του Γρηγόρη Ψαριανού, που καταφέρθηκε κατά του Φώτη Κουβέλη και του Θόδωρου Μαργαρίτη.

Με έντονη κριτική συνεχίζεται η κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, με τον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Βασίλη Οικονόμου, να είναι απόντες οποίοι είχαν δηλώσει τις προηγούμενες μέρες ότι πιθανόν δεν θα παρίσταντο.

Ο Φώτης Κουβέλης στη σύντομη εισήγησή του αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραίτησής του, τονίζοντας ότι δεν προχώρησε στην κίνηση αυτή από την Κυριακή το βράδυ, επειδή θέλησε να διασφαλίσει τη συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ και υπενθύμισε ότι με τη δήλωσή του το βράδυ των εκλογών παρέπεμπε στα αρμόδια όργανα του κόμματος. Έτσι ζήτησε να συγκληθεί, το επόμενο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουνίου, η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για να συζητήσει την παραίτησή του, να αποτιμήσει τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος και να προσδιορίσει από εδώ και στο εξής τον προσανατολισμό και κυρίως τις συμμαχίες του κόμματος. Με αυτά τα δεδομένα, η σύγκληση του διαρκούς συνεδρίου θεωρείται δεδομένη μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Αίσθηση πάντως προκαλούν οι δηλώσεις του κ. Ψαριανού στον Βήμα Fm. «Δεν πήγα στη συνεδρίαση και πήρα τον Φώτη Κουβέλη τηλέφωνο χθες για να του πω τον λόγο που δεν θα πάω, αλλά δεν το κατάφερα, διότι δεν ανταποκρίθηκε στα τηλεφωνήματα. Δεν πήγα, ακριβώς για να μην ακούσω ακριβώς αυτά που είπε ο συντροφάκος μου ο Θόδωρος (Μαργαρίτης). Και το λέω γλυκά "ο συντροφάκος μου". Έτσι απευθύνομαι και στον ίδιο. Του λέω "βρε συντροφάκο, γιατί πάλι κωλοτούμπα; ". Ευθέως…».

O βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, παράλληλα τόνισε ότι «η στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε από μία πολύ στενή ομάδα ανθρώπων, κατηγορώντας τον Γιάννη Πανούση και τον κ. Μαργαρίτη. Νωρίτερα, ο τελευταίος, με δηλώσεις του, επίσης στον Βήμα Fm, δήλωνε ότι δεν έπρεπε να είχε παραιτηθεί ο πρόεδρος του κόμματος, δείχνοντας παράλληλα... ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση στην Αγίου Κωνσταντίνου τοποθετήθηκαν αρκετά στελέχη και βουλευτές, που απέδωσαν το αρνητικό αποτέλεσμα στο «θολό» πολιτικό μήνυμα που εξέπεμψε η ΔΗΜΑΡ.

«Το ούτε με την κυβέρνηση, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, στέρησε από τη ΔΗΜΑΡ το να διατυπώσει καθαρό μήνυμα και οι ψηφοφόροι το προσπέρασαν» ειπώθηκε χαρακτηριστικά από ηγετικό στέλεχος του κόμματος, όπως μεταφέρθηκε αρμοδίως. Ως ένα ακόμη σημείο για τη μεγάλη ήττα της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε και η υποβάθμιση του ευρωπαϊκού χαρακτήρα του κόμματος, συστατικό στοιχείο της συγκρότησής του. Το δε τρίτο σημείο αφορά στην εμφανή έλλειψη συνεκτικότητας στο εσωτερικό του κόμματος, με συνέπεια να μην εμφανίζει ενιαία εικόνα.