«Αυτά ειναι θέματα του πρωθυπουργού», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη έξοδο του από το Μέγαρο Μαξίμου, για το θέμα του ανασχηματισμού και της παραμονής του ή μη στη θεση του υπουργού Οικονομικών.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τον Αντώνη Σαμαρά για περίπου μια ώρα κατά την οποία ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΔΝΤ για την εκταμίευση της δόσης των 3,5 δις ευρώ.

«Η έκθεση περιέχει καλα λόγια για την Ελλάδα, αναγνωρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού και προβλέπει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος διέψευσε οτι στην έκθεση του ΔΝΤ γίνεται λόγος για δημοσιονομικό κενό 7 δισ. ευρώ.

«Κάνουν το ίδιο λάθος που έκαναν πριν λίγο καιρό με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Άθροιζουν αριθμούς που δεν αθροίζονται γιατί πρόκειται για σωρευτικά νούμερα. Δεν υπάρχει τέτοιο νούμερο 7 δισ. ευρώ», διαβεβαίωσε.

Επίσης, έπειτα από σχετική ερώτηση ανέφερε πως εφόσον οι δημοσιονομικοί στόχοι υπερκαλύπτονται, υπάρχει περιθώριο μείωσης των φορολογικών βαρών.

 

Π.Ρ.