«Η κυβέρνηση, οι δανειστές της και τα οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα που τους στηρίζουν επιδιώκουν να βρουν "μαξιλάρια" και πάσης φύσεως εφεδρείες για να συγκεντρώσουν 180 ψήφους για την προεδρική εκλογή» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», καλώντας παράλληλα τον Φώτη Κουβέλη και τον Πάνο Καμμένο να πάρουν θέση.

«Αμυντικά, αυτό που πρέπει να αποφύγουμε είναι αυτό που "δουλεύουν" τα "μηχανάκια" της κυβέρνησης και όλα τα υποσυστήματα της εξουσίας ντόπια και ξένα, από την επομένη των Ευρωεκλογών: Να στήσουν πάνω στους ηττημένους των εκλογών, μια προεδρική πλειοψηφία των 180 για να αποφύγουν τον κάβο των εθνικών εκλογών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης επισημαίνοντας: 

«Η κυβέρνηση, οι δανειστές της και τα οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα που τους στηρίζουν επιδιώκουν να βρουν «μαξιλάρια» και πάσης φύσεως εφεδρείες για να συγκεντρώσουν 180 ψήφους για την προεδρική εκλογή. Εμείς πρέπει να μιλάμε για αυτό και να το αποκαλύπτουμε».

Παράλληλα, ζήτησε σαφή θέση από τους προέδρους της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ. «Ζητάμε από τον Φ.Κουβέλη να πάρει μια σαφή θέση, αν σκοπεύει να συμπράξει με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση προεδρικής πλειοψηφίας. Ζητάμε επίσης από τον Πάνο Καμμένο να ξεκαθαρίσει τη δική του θέση και να κάνει ακριβώς το ίδιο. Σκοπεύουν να τα «βρουν» με τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε αυτό το θέμα ή πιστεύουν ότι θα πρέπει να μιλήσει η κάλπη;» αναρωτήθηκε.

«Γιατί το να λέει κάποιος γενικά "είμαι αντιμνημονιακός" -Π.Καμμένος- ή "θέλω στροφή προς προοδευτικές εξελίξεις" -Φ.Κουβέλης- και μετά να πηγαίνει και να κάνει σύμπραξη με Σαμαρά-Βενιζέλο για την εκλογή ενός προέδρου που θα δώσει παράταση στο Μνημόνιο και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές για άλλα δυο χρόνια είναι αντίφαση. Τους καλούμε να το σκεφτούν διπλά, διότι έχουν πάρει ήδη ένα μήνυμα από την κάλπη των Ευρωεκλογών. Εάν ταυτιστούν με τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, έχουν μόνο να χάσουν» πρόσθεσε.