Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 
 
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλης Οικονόμου αμέσως μετά το τραγικό αποτέλεσμα του κόμματος στις ευρωεκλογές ζήτησε από όλους να αναληφθούν ευθύνες και ουσιαστικά κάλεσε τον Φώτη Κουβέλη να παραιτηθεί.

Η συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας αποφάσισε να μην παραιτηθεί ο κ. Κουβέλης και να γίνει άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Οικονόμου θεωρεί πως η πορεία είναι λάθος και πως ο ίδιος δεν μπορεί υπό αυτές τις προϋποθέσεις να συνεχίσει να πορεύεται στη ΔΗΜΑΡ.

Πολλοί εκτιμούν πως είναι θέμα λίγων ημερών για να ανακοινωθεί η ανεξαρτητοποίηση του κυρίου Οικονόμου από τη Δημοκρατική Αριστερά. Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ απορρίπτει τα σενάρια που τον φέρουν να αναλαμβάνει υπουργικό θώκο στον επερχόμενο ανασχηματισμό αλλά θεωρείται βέβαιο πως μετά την ανεξαρτητοποίηση του θα προσεγγιστεί για να ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Το ερώτημα είναι τι θα πράξει ο Γρηγόρης Ψαριανός ο οποίος επίσης διαφώνησε με τις επιλογές του Φώτη Κουβέλη και επίσης δεν πήγε στη συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος.

Αν οι δύο βουλευτές επιλέξουν διαφορετική πορεία τότε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ θα αριθμεί 12 βουλευτές από 14 που είναι σήμερα.