«Έχουμε στα δεξιά μας ένα 16,5% του εκλογικού σώματος που μας περιμένει» δηλώνει, αναλύοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Τάκης Μπαλτάκος.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, πρόσθεσε πως δεν τον εξέπληξε το μεγάλο ποσοστό της Χρυσής Αυγής: «Ο απομονωτισμός και η δαιμονοποίηση δεν απέδωσαν», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Όσοι ακολούθησαν αυτές τις πρακτικές ματαίωσαν το σκοπό που ήθελαν να υπηρετήσουν και εξυπηρέτησαν ουσιαστικά τη Χρυσή Αυγή»

Χαρακτήρισε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές «ιστορική στιγμή αναμφισβήτητα» και προέβλεψε: «για πρώτη φορά η Κεντροαριστερά και η Αριστερά μπορούν να σχηματίσουν μια παντοδύναμη κυβέρνηση με 174 έδρες στη Βουλή, αν βέβαια διατηρήσουν στις εθνικές εκλογές τα ποσοστά των ευρωεκλογών.Δεν θα τα καταφέρουν όμως. Όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ το 1945. Θα έχουμε νέα Συμφωνία της Βάρκιζας. Πάλι θα "παραδώσουν τα όπλα"».

Μιλώντας για τον Γιώργο Καρατζαφέρη θεώρησε πως «στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προσκλητήριου για την ενίσχυση της Κεντροδεξιάς, θα μπορούσε να επιστρέψει».