Από τι θα γίνει με τον υπουργό των Οικονομικών θα εξαρτηθεί η τύχη του ανασχηματισμού.

Επί της ουσίας αν ο κύριος Στουρνάρας φύγει από το υπουργείο Οικονομικών τότε η μοναδική θέση στην οποία ο ίδιος θα δεχθεί να πάει είναι αυτή του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Σε διαφορετική περίπτωση ο κύριος Στουρνάρας είναι έτοιμος να επιστρέψει στην πανεπιστημιακή του καριέρα.

Από εκεί και πέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος σταμάτησε να πιέζει για μεγαλύτερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Θεωρείται βέβαιο πάντως πως για το νέο κυβερνητικό σχήμα θα προταθούν ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος επιθυμεί παραγωγικό υπουργείο και θα έβλεπε με καλό μάτι το υπουργείο Ανάπτυξης αν τελικά αποχωρήσει από αυτό ο Κωστής Χατζηδάκης. Πρόταση θα γίνει και στον Φίλιππο Σαχινίδη για να συμμετάσχει στο οικονομικό επιτελείο, στον προηγούμενο ανασχηματισμό πάντως είχε αρνηθεί τη συμμετοχή του. Στους υπουργοποιήσιμους και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.  

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει πάντως ο Αντώνης Σαμαράς είναι πως οι υπουργοί λόγω του επερχόμενου ανασχηματισμού έχουν κατεβάσει τα μολύβια. Οι επαφές τους με δημοσιογράφους είναι καθημερινές μήπως και καταφέρουν να πιάσουν το κλίμα που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο και μάθουν από Τρίτη πηγή τις διαθέσεις του Αντώνη Σαμαρά.

Η πρώτη συμφωνία Σαμαρά - Βενιζέλου αναφέρει πως αυτή η κυβέρνηση δεν είναι εκλογική, δηλαδή δε θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές. Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείεται να γίνουν ανοίγματα προς δυσαρεστημένα στελέχη όχι μόνο της ΔΗΜΑΡ (Ψαριανό, Οικονόμου) , αλλά και σε ανεξάρτητους βουλευτές όπως ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Βασίλης Καπερνάρος.

O.A