Στη Βουλή οδηγείται, πιθανότατα σήμερα, η δικογραφία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, με σκοπό την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών και των πολιτικών που διετέλεσαν υπουργοί Αμυνας στο διάστημα 1998-2009.

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Κατσιρόδης έστειλε την ογκοδέστατη δικογραφία στο υπουργείο Δικαιοσύνης αφού, όπως αναφέρει στο έγγραφό του, η δικαστική έρευνα «σκόνταψε» σε πολιτικά πρόσωπα.

Το υπουργείο θα στείλει με τη σειρά του το φάκελο στη Βουλή, που θα αποφασίσει για το αν συσταθεί εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαβιβαστικό έγγραφο κατονομάζεται ο πρώην υπουργός κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ως το πρόσωπο που υπέγραψε την αρχική σύμβαση κατασκευής και προμήθειας υποβρυχία, ενώ η Βουλή καλείται να ερευνήσει και τυχόν άλλες ευθύνες των υπουργών που υπέγραψαν τις τροποποιητικές συμβάσεις στο επόμενο διάστημα.

Η δικαστική έρευνα για τους συμμετόχους στην υπόθεση - ήδη έχουν κληθεί 40 πρόσωπα ως ύποπτοι - συνεχίζεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.