Γράφει ο Ορέστης Αποστολοπουλος 

Το 8% που απέσπασε η Ελιά στις ευρωεκλογές έχει γίνει πεδίο αντιπαράθεσης για τα στελέχη του χώρου.

Υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν πως το ποσοστό ανήκει εξολοκλήρου στο ΠΑΣΟΚ όπως η κα Φώφη Γεννηματά η οποία σε συνέντευξη της στη Realnews ρωτήθηκε αν το 8% ανήκει στο ΠΑΣΟΚ ή στην «Ελιά»: «Η "ΕΛΙΑ" δεν κατάφερε με τον τρόπο που υλοποιήθηκε το εγχείρημα, να αναπτύξει δυναμική και να εκφράσει τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Δεν συμβιβάζομαι με το 8% της ΕΛΙΑΣ ποσοστό που κατά τη γνώμη μου οφείλεται στη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ. Με λίγα λόγια αυτό το ποσοστό είναι από το DNA του ΠΑΣΟΚ.» ήταν η απάντηση της κας Γεννηματά.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης στην κυρία Γεννηματά απάντησε ο Νίκος Μπίστης υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελια».

Ο κύριος Μπίστης εξαπολύει επίθεση στη Φώφη Γεννηματά και μάλιστα αναφέρει πως «Ευτυχώς τα περισσότερα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τα οποία δώσαμε δίπλα δίπλα την δύσκολη μάχη των ευρωεκλογών, δεν σκέφτονται όπως η κυρία Φώφη Γεννηματά».

Ο Νίκος Μπίστης κάνει λόγο για περασμένα κομματικά μεγαλεία και κομματικό πατριωτισμό. Κάποιοι περίμεναν την Ελιά στο 5% υπογραμμίζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και κατηγορεί τη Φώφη Γεννηματά και τον Δημήτρη Ρέππα πως μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο ΠΑΣΟΚ και όχι Ελιά και απευθύνει κατηγορίες σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ

«Μερικοί επιδεικτικά ασχολήθηκαν μόνο με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, κάποιοι λίγοι προσπάθησαν ματαίως να σώσουν την ΔΗΜΑΡ δια της κυρίας Κοππά. Ήταν σε όλους μας φανερό ότι η κεντροαριστερά, η Ελιά και το ΠΑΣΟΚ δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο την άρνηση Κουβέλη η τις αστοχίες μιας ομάδας απο τους 58. Είχαν να αντιμετωπίσουν και μια πολυποίκιλη συγχορδία εκκολαπτόμενων ηγετών που για διαφορετικούς λόγους προεξοφλούσαν την ήττα της Ελιάς και φαντασιώνονταν με τον δικό τους ηγετικό ρόλο την " επόμενη μέρα".»