Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις κινήσεις της κυβερνητικής πλευράς δεδομένου ότι θεωρούν ότι ο Αντ. Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθούν να φτιάξουν νέες συμμαχίες που θα τους φέρουν το μαγικό νούμερο των 180 βουλευτών. 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι από κυβερνητικής πλευράς γίνονται κινήσεις στο παρασκήνιο προκειμένου να διαμορφωθεί ο αριθμός των βουλευτών που τον Μάρτιο του 2015 θα στηρίξει την διαδικασία της προεδρικής εκλογής και τον υποψήφιο που θα προτείνει η κυβέρνηση προκειμένου να μην διαλυθεί η Βουλή και γίνουν εκλογές. 

«Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές δημιούργησαν πανικό στη κυβέρνηση αλλά και στα συστήματα που τη  στηρίζουν αφού για πρώτη φορά κατάλαβαν το πόσο κοντά βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Έτσι  ένα είναι σίγουρο. Ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να καθυστερήσουν αυτή την διαδικασία.» 

Μοιραία λοιπόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  έχουν το βλέμμα τους στραμμένο τόσο στην κρίση που έχει ξεσπάσει στους Ανεξάρτητους Ελληνες όσο και στην ΔΗΜΑΡ αφού θεωρούν ότι δεν αποκλείεται να έχει γίνει προσέγγιση σε στελέχη των δυο κομμάτων προκειμένου να στηρίξουν την δικομματική κυβέρνηση. Λαμβάνοντας δε υπ όψη τους ότι σε αυτά τα δυο κόμματα θα υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις με αποχωρήσεις στελεχών που μπορούν να φέρουν ακόμα και διασπάσεις των κομμάτων οι συνεργάτες του Αλέξη Τσιπρα  αφήνουν όλα τα σενάρια ανοικτά. 

Άλλωστε είδαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αποχώρηση του Βασίλη Καπερνάρου από τους ΑΝΕΛ αλλά και την απουσία κάποιων στελεχών της ΔΗΜΑΡ όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο  Βασίλης Οικονόμου από τις πρόσφατες διεργασίες που γίνονται στην Αγίου Κωνσταντίνου. 

Σημαντικό ρόλο  σε αυτά τα σενάρια θα παίξει και ο Φώτης Κουβέλης. Εάν δηλαδή παρά τα όσα λέει τώρα προταθεί τελικά από την κυβέρνηση Σαμαρά για την θέση του προέδρου σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα αφού οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα υπερψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης. 

Οι πρωτοβουλίες που θα πάρει πάντως το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση ακόμα και μέσα από τον ανασχηματισμό θα δώσουν σε όλους μια πρόγευση των... παρά  φύση συμμαχιών που προωθεί η δικομματική κυβέρνηση προκειμένου να κάνει πιο δύσκολη την ζωή του Αλέξη Τσίπρα.