Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ σχετικά με την πιθανότητα να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο σχέδιο για την οικονομία με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών:  “Είναι κάτι που θα συζητήσουμε, οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες θα ακολουθηθούν, είναι θέμα πολιτικών αποφάσεων όλων μας και φυσικά θα πρέπει να ακολουθήσουμε τη νόμιμη κοινοβουλευτική διαδικασία”.

Ερωτηθείς για τις διαφορετικές προσεγγίσεις στελεχών στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων ο υφυπουργός απάντησε ότι είναι λογικό να υπάρχουν και πρόσθεσε “από εκεί και πέρα οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά από κυβερνητικά όργανα που θα αποφασίσουν εν τέλει για το ποιες θα είναι οι αποκρατικοποιήσεις που θα γίνουν και θα υπάρχει και μια αιτιολόγηση για ποιο λόγο γίνονται. Οφείλουμε όλοι να δεχθούμε τη συλλογική απόφαση, και τις ιδεολογικές μας προσεγγίσεις καθώς και τις γενικές μας αναζητήσεις μπορούμε να τις έχουμε για τον εαυτό μας”.

Νωρίτερα,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο  τα σενάρια και οποιαδήποτε συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του χρέους  με αφορμή ερωτήσεις που δέχτηκε αναφορικά με τη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον γνωστό μεγαλοεπενδυτή Τζόρτζ Σόρος.

"Εμείς έχουμε συγκεκριμένη θέση, έχουμε εξηγήσει προς τα έξω ότι η αναδιάρθρωση όχι απλώς δεν είναι στις στοχεύσεις μας, αλλά είναι ισχυρή πεποίθησή μας ότι οποιαδήποτε αναδιάρθρωση θα είναι πολύ βλαπτική και επιζήμια και για την ελληνική οικονομία, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι βλαπτική", σημείωσε.

Υπογράμμισε δε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη θέση, την οποία έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών και πως "αυτή είναι μια δημόσια άποψη και δήλωση που μάλιστα γίνεται και με τέτοιο τρόπο που δεν αφήνει και περιθώριο για καμία συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα".

Παράλληλα, σημείωσε ότι έχουν αποδειχτεί και αποδεικνύονται αναληθή τα "σενάρια επιστημονικής φαντασίας" που ακούγονται από διάφορες "σειρήνες" "από πολλές πλευρές" και αφορούν σε αναδιάρθρωση, πτώχευση, χρεοκοπία.

"Είναι σαφές ότι έχουμε καταφέρει να φτάσουμε σε ένα θετικό σημείο που έχει απομακρυνθεί πάρα πολύ από την τότε κατάσταση ώστε να μην δικαιολογείται σήμερα καμία τέτοια φημολογία", τόνισε ο κ. Πεταλωτής "Το να έχουμε συνεχώς ένα μότο καταστροφολογίας, πτώχευσης, χρεοκοπίας, αναδιάρθρωσης, κάθε άλλα παρά βοηθά την εθνική προσπάθεια που γίνεται, στο σημείο που όλοι την αντιλαμβανόμαστε ως τέτοια", είπε .

Ειδικότερα, ο κ. Πεταλωτής απαντώντας σε ερώτηση για το εάν συζητήθηκε θέμα αναδιάρθρωσης μεταξύ του πρωθυπουργού και του κ. Σόρος, είπε ότι "δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα συζήτησης" και οπως επισήμανε , ο κ Σόρος εξέφρασε και άλλες απόψεις που ήταν κ πιο ευνοϊκές για τη χώρα μας, κατά τη διάλεξή του στο Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.