Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα επισκεφθεί αύριο, Τρίτη 3 Ιουνίου, τη Βιέννη, όπου θα λάβει μέρος στη Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία φιλοξενείται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας.

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης, ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει μαζί με την Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, F. Mogherini, τις προτεραιότητες της Ελληνικής και της Ιταλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της Διάσκεψης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ιταλίας και της Αυστρίας, S. Kurz.

Το απόγευμα, ο κ. Βενιζέλος θα μεταβεί στη Βαρσοβία, κατόπιν προσκλήσεως του Πολωνού Υπουργού Εξωτερικών, R. Sikorski, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους εορτασμούς της 25ης επετείου για την Ημέρα της Ελευθερίας της Πολωνίας και στην τελετή απονομής του Βραβείου Αλληλεγγύης, ενός βραβείου, το οποίο έχει θεσπιστεί από το Υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας ως αναγνώριση των προσπαθειών προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους που αγωνίζονται για την προώθηση της δημοκρατίας και των πολιτικών ελευθεριών.