Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Είναι δεδομένο και όλο και πιο πολλοί υποστηρίζουν την άποψη ότι ένας προαναγγελθείς ανασχηματισμός δεν μπορεί να «σέρνεται» για αρκετές ημέρες ακόμα. Ή θα πρέπει να ανακοινωθεί άμεσα ή θα πρέπει να κλείσει γιατί αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος σε αρκετά υπουργεία να σταματήσει να παράγεται έργο.

Με δεδομένο λοιπόν ότι ο χρόνος πιέζει τον Αντώνη Σαμαρά, επισπεύδεται μια ακόμη συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου για να κλειδώσει το νέο κυβερνητικό σχήμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η συνάντηση θα γίνει τα επόμενα εικοσιτετράωρα και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αμέσως μετά θα ανακοινωθούν τα νέα ονόματα που μπαίνουν στην κυβέρνηση.

Γρίφος πάντως εξακολουθεί να παραμένει η θέση του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Η αποχώρηση του τσάρου της οικονομίας μπορεί να σηματοδοτεί έναν δομικό ανασχηματισμό, ωστόσο το κενό του πρέπει να πληρωθεί από πρόσωπο αντίστοιχης πολιτικής αποδοχής .Μέχρι στιγμής το πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών δεν έχει βρεθεί και κάποιοι εξακολουθούν να διαρρέουν το σενάριο να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να πλαισιωθεί από τους κυρίους Σταϊκούρα, Μαυραγάνη και Σαχινίδη.

Ο Γιάννης Στουρνάρας φαίνεται ότι οδεύει προς την Τράπεζα της Ελλάδας και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ένας ακόμη γρίφος είναι το υπουργείο Ανάπτυξης όπου όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο Κωστής Χατζηδάκης αποχωρεί και επικρατέστερος αντικαταστάτης του φέρεται να είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Επιπλέον ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση και για την περιβόητη διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της κυβέρνησης με την είσοδο στην κυβέρνηση και προσώπων από την ΔΗΜΑΡ.

Οι πιθανότερες ημερομηνίες ανακοίνωσης του ανασχηματισμού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και καταληκτικές είναι η Τετάρτη και το Σάββατο.