Κορυφώνεται η αεροναυτική άσκηση «Καταιγίς 2014» που διεξάγεται από χτες σε ολόκληρο το Αιγαίο με το Πολεμικό Ναυτικό να έχει αναπτύξει κάθε πλωτό μέσο που διαθέτει και οι μονάδες του που συμμετέχουν να αριθμούν 80 (!) ανάμεσα σε αυτές και τα υποβρύχια.

Μάλιστα ο Αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης βρέθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου στην Αγ. Παρασκευή και ενημερώθηκε για την εξέλιξη της εν λόγω άσκησης. Στη συνέχεια ο αρχηγός ΓΕΝ, συνοδευόμενος από τον αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα, πήγε στη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ και παρακολούθησε αεροναυτικές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Στόλου και πυρά πλοίων στο Πεδίο Βολής Καράβια.

Η συγκεκριμένη άσκηση έχει διάρκεια 120 ωρών με το Πολεμικό Ναυτικό να επιχειρεί συνεχώς και ακατάπαυστα, προσομοιάζοντας συνθήκες πολέμου. Να επαναλάβουμε ότι θα δοκιμαστούν νέες τακτικές μάχης και θα αξιολογηθούν στη συνέχεια. Στην άσκηση αυτή μετέχει και η Πολεμική Αεροπορία , άλλοτε σε ρόλο εχθρού και άλλοτε ως φίλια δύναμη υποστήριξης.

Γ. Κοκ.