current views are: 1

4 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση03:56

Ο Σαμαράς, με τον ανασχηματισμό διορθώνει τις αδικίες

Οι ανασχηματισμοί, συνήθως, αποτελούν ένα επικοινωνιακό τρικ, προκειμένου να δώσουν ώθηση στην κυβέρνηση και στην κοινωνία την εντύπωση ότι κάτι αλλάζει. 

Δημοσίευση 03:56’
αρθρο-newpost

Οι ανασχηματισμοί, συνήθως, αποτελούν ένα επικοινωνιακό τρικ, προκειμένου να δώσουν ώθηση στην κυβέρνηση και στην κοινωνία την εντύπωση ότι κάτι αλλάζει. 

Γράφει ο Τάκης Χατζής  

Οι ανασχηματισμοί, συνήθως, αποτελούν ένα επικοινωνιακό τρικ, προκειμένου να δώσουν ώθηση στην κυβέρνηση και στην κοινωνία την εντύπωση ότι κάτι αλλάζει. Κατά τεκμήριο όμως, δεν αλλάζει τίποτα γιατί (απλά) η ασκούμενη πολιτική παραμένει η ίδια… Αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα δείχνουν ότι ο ανασχηματισμός θα είναι διαφορετικός.

Όποιος επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου  τις τελευταίες μέρες, διαπίστωσε ότι οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά… τρέχουν. Το περίεργο είναι ότι τρέχουν προετοιμάζοντας τον ανασχηματισμό, ενώ κανείς τους δεν γνωρίζει έστω και ένα σίγουρο όνομα προς υπουργοποίηση, μια μετακίνηση που θα γίνει οπωσδήποτε, μια βέβαιη αποχώρηση. Πως λοιπόν είναι δυνατόν να προετοιμάζουν τον ανασχηματισμό; Η απάντηση είναι απλή. 

Προετοιμάζουν τις πολιτικές που θα ανακοινωθούν ταυτόχρονα ή λίγες μέρες μετά τον ανασχηματισμό. Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς έχει πάρει το μήνυμα των εκλογών και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι ο λαός μπορεί να μην ψήφισε ανατροπή όπως ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτοχρόνως ζήτησε από τον ίδιο να διορθώσει τα λάθη που έγιναν προκειμένου να του δώσει την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο του. Με δυο λόγια, αυτή τη φορά περιμένουμε πρωτευόντως ένα «ανασχηματισμό» πολιτικής και δευτερευόντως ένα ανασχηματισμό προσώπων. Η τελική επιλογή των υπουργών θα γίνει αφού ο Πρωθυπουργός καταλήξεις στις πολιτικές αλλαγές και τις διορθωτικές κινήσεις που θα γίνουν.  

Δεν είναι τυχαίο ότι στα συμπεράσματα της χθεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, αναφέρεται επί λέξει ότι θα διορθωθούν κάποιες αδικίες ειδικά σε ότι αφορά τον εισπρακτικό μηχανισμό και θα υπάρξουν ελαφρύνσεις εκεί που αυτό είναι δυνατό, χωρίς να τίθεται η χώρα σε κίνδυνο να βρεθεί ξανά σε κρίση ελλειμμάτων. «Είπαμε: δεν τάζουμε αυτά που δεν έχουμε να δώσουμε, δεν παραβλέπουμε αυτά που μπορούμε να δώσουμε και δεν ξεχνούμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Τι μπορούμε λοιπόν να αναμένουμε βάσιμα από τον επερχόμενο ανασχηματισμό; Οι πληροφορίες μιλούν για μείωση των φορολογικών συντελεστών σε πολίτες και επιχειρήσεις, κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, απαλλαγή των μικρών επιχειρήσεων από ΦΠΑ και μείωση της φορολογίας των ΙΧ αυτοκινήτων

 


σχετικα αρθρα