current views are: 6

4 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση04:01

Το… βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την ανακοίνωση του ανασχηματισμού είναι ο… νέος Στουρνάρας

Με βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα ξημέρωσε η σημερινή μέρα όπως προέβλεπε το μετεωρολογικό δελτίο, ωστόσο οι προγνώσεις για το αν θα…βρέξει ανασχηματισμό σήμερα δεν φαίνεται να δίνουν κάτι συγκεκριμένο. 

Δημοσίευση 04:01’
αρθρο-newpost

Με βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα ξημέρωσε η σημερινή μέρα όπως προέβλεπε το μετεωρολογικό δελτίο, ωστόσο οι προγνώσεις για το αν θα…βρέξει ανασχηματισμό σήμερα δεν φαίνεται να δίνουν κάτι συγκεκριμένο. 

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  

Με βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα ξημέρωσε η σημερινή μέρα όπως προέβλεπε το μετεωρολογικό δελτίο, ωστόσο οι προγνώσεις για το αν θα…βρέξει ανασχηματισμό σήμερα δεν φαίνεται να δίνουν κάτι συγκεκριμένο. Το…βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, είναι σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr η θέση του υπουργού Οικονομικών. 

Η δυστοκία στις συζητήσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων για την πλήρωση της συγκεκριμένης θέσης συνοδεύτηκε από σενάρια που κυκλοφόρησαν στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία για ανάληψη του υπουργείου από μια σειρά προσώπων (Σταύρος Παπασταύρου, Νίκος Δένδιας, ακόμα και το όνομα του ίδιου του πρωθυπουργού με αναπληρωτές), τα οποία στη συνέχεια διαψεύστηκαν. 

Η επίμονη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου που έχει να κάνει τόσο με τη συγκεκριμένη θέση και τις υπέρμετρες απαιτήσεις του για τα άλλα υπουργεία, όσο και με το χρόνο του ανασχηματισμού, έχει προκαλέσει εκνευρισμό και δυσαρέσκεια στη ΝΔ και στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα κρίνει και το πότε θα ανακοινωθεί το νέο σχήμα. 

Χωρίς να έχει υποσχεθεί τίποτα σε κανέναν, όπως ανάφεραν από χθες οι αποκλειστικές πληροφορίες του newpost.gr, ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει καταλήξει στο ποιος θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών και στη σύνθεση της υπόλοιπης κυβέρνησης, με την οποία η χώρα θα πάει σε εθνικές εκλογές, πιθανότατα μετά τη λύση που θα δοθεί το φθινόπωρο στο θέμα του ελληνικού δημόσιου χρέους. 

Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι οι αποφάσεις αυτές, θα κρίνουν και το αποτέλεσμα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης όποτε και αν αυτή γίνει και για το λόγο αυτό χειρίζεται το όλο ζήτημα με τη μέγιστη σοβαρότητα και κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του. Έτσι, όταν χθες το βράδυ ρωτήθηκε σχετικά από τους πολιτικούς συντάκτες, μετά το τέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, δεν απάντησε, παρά μόνο χαμογέλασε και αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της τρίωρης συνεδρίασης του θεσμικού οργάνου του κόμματός του για τις πρόσφατες εκλογές. 

Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το newpost.gr, το επικρατέστερο σενάριο είναι ο Γιώργος Προβόπουλος να παραμείνει στη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας να αναλάβει το θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους και από το φθινόπωρο να εγκατασταθεί στις Βρυξέλλες ως Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Για το χρόνο που θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, «κοντός ψαλμός αλληλούια» για το αν θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα με την επιστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου αργά το μεσημέρι από τη Βαρσοβία ή αν θα περιμένουμε το νέο κυβερνητικό σχήμα να λάβει πρώτα την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.

     


σχετικα αρθρα