current views are: 1

4 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση12:16

Απειλές και ύβρεις κατά πρωθυπουργού και υπουργών από τον Παππά της ΧΑ

Απειλές, προκλήσεις και ύβρεις περιελάμβανε η επανεμφάνιση στη Βουλή των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού, των οποίων αίρεται η ασυλία έπειτα από απόφαση της Ολομέλειας.

Δημοσίευση 12:16’
αρθρο-newpost

Απειλές, προκλήσεις και ύβρεις περιελάμβανε η επανεμφάνιση στη Βουλή των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού, των οποίων αίρεται η ασυλία έπειτα από απόφαση της Ολομέλειας.

Απειλές, προκλήσεις και ύβρεις περιελάμβανε η επανεμφάνιση στη Βουλή των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού, των οποίων αίρεται η ασυλία έπειτα από απόφαση της Ολομέλειας.

Λίγο πριν ψηφιστεί η άρση της ασυλίας με 223 «ναι» και έναν βουλευτή να δηλώνει «παρών» οι τρεις βουλευτές, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής, προκάλεσαν αναταραχή στην αίθουσα της Βουλής, εξαπολύοντας «πυρά» κατά πάντων. Σημειώνεται ότι από την ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, θεωρώντας ότι έχει παρέλθει το τρίμηνο και γι’ αυτό η Βουλή δεν είχε δικαίωμα να προχωρήσει στη σημερινή ψηφοφορία, όπως είχε εκφράσει και νωρίτερα η Χ.Α.

Τα στελέχη του Συνδέσμου αποχώρησαν επίσης πριν από την ψηφοφορία εκτοξεύοντας εκ νέου ύβρεις προκαλώντας «μπάχαλο» στο κοινοβούλιο.

Παππάς: Ο Θεός να σας λυπηθεί άθλιοι

Ο Χρήστος Παππάς, ήταν ιδιαίτερα ερειστικός στην ομιλία του και υποστήριξε ότι «είμαι αθώος. Στη δολοφονία Φύσσα δεν είχα καμία εμπλοκή». Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή είναι η πραγματική αντίσταση στο καθεστώς. Ο Θεός να σας λυπηθεί άθλιοι».

Ο εκ των προφυλακισμένων βουλευτών, συνεχίζοντας μέθοδο των καταγγελιών και της ποινικοποίησης της κάθε κουβέντας με βουλευτές και πολιτικούς, είπε πως με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είχαν πολύ καλές σχέσεις καθώς ο πρόεδρος της Βουλής τον αποκαλούσε «Χρηστάρα», ενώ πρόσθεσε ότι του έλεγε «πες στον Ηλία (σ.σ. Κασιδιάρη), ότι και εγώ τα ίδια έλεγα μικρός».

Ο Χρήστος Παππάς αναφέρθηκε και σε υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας που επιχείρησαν «επαφές», όπως υποστήριξε. «Ο Άδωνις Γεωργιάδης μου είχε πει, προτιμώ ο γιος μου στα 16 του να είναι χρυσαυγίτης παρά κομμουνιστής. Εσύ είσαι λογικός και πρέπει να τα πούμε» υποστήριξε. Ο υπουργός Υγείας φώναξε από τα έδρανα «ντροπή σου» με τον βουλευτή της Χ.Α. να φωνάζει από το βήμα «να ντρέπεσαι εσύ». 

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στον Μάκη Βορίδη τον οποίο ρώτησε εαν «έστειλε συγχαρητήρια στην κουμπάρα του Λεπέν», ενώ δείχνοντας φωτογραφία από την εφημερίδα «Εμπρός» κατήγγειλε ότι ο διευθυντής του γραφείου του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Θεοδόσης Αθανασάς ήταν σε «ναζιστική εκδήλωση το 2009».

Παράλληλα, κατηγόρησε ως «πράκτορα τον ανταποκριτή του Mega στην Ουάσινγκτον» τον Μιχάλη Ιγνατίου. 

Στη συνέχεια προκλήθηκε πανικός στη Βουλή με ύβρεις και βολές εκατέρωθεν από βουλευτές της Χρυσής Αυγής και βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων. Παρέμβαση έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, για να διευκρίνισει ότι η ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη καθώς ο κ. Παππάς τον χαρακτήρισε «αρχιερέα της διαπλοκής».

Ο… περήφανος Μιχαλολιάκος

Νωρίτερα, ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, στον ίδιο προκλητικό τόνο, ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μπει στη φυλακή η Χρυσή Αυγή, ενώ δήλωσε περήφανος που είναι εθνικιστής και χρυσαυγίτης. Παράλλλ επιτέθηκε στην δικαιοσύνη και τον υπουργό Δικαιοσύνης κάνοντας λόγο για διαπλοκή, ενώ υποστήριξε ότι η δίωξή του είναι καθάρα πολιτική. 

Ο κ. Μιχαλολιάκος ήταν ιδιαίτερα προκλητικός ενώ επιτέθηκε φραστικά στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της Βουλής. «Ο Σαμαράς έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, δεν την έβαλε καμία δικαιοσύνη», ισχυρίσθηκε και κάλεσε «τους ψηφοφόρους να δώσουν τον αγώνα τον καλό για να πέσει αυτή η αντεθνική κυβέρνηση», χαρακτήρισε επίσης τον πρωθυπουργό κρυπτόμενο, ενώ έκανε λόγο για «χούντα του Βενιζέλου και του Σαμαρά». Την Χρυσή Αυγή την θέλω μέσα, υποστήριξε ο κ. Μιχαλολιάκος ότι είπε ο πρωθυπουργός σε τηλεφώνημά του.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος επανέλαβε πολλές φορές την φράση «σας ομιλεί ο αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας», ενώ κάποια στιγμή απευθύνθηκε στους βουλευτές κατηγορώντας τους ότι δεν τους υπερασπίσθηκαν. «Ούτε μία λέξη που έξι βουλευτές εσκυλεύθηκαν από τα κανάλια. Ντροπή σας ψευτοδημοκράτες», φώναξε και όταν παρενέβη ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, του απάντησε: «Σκάσε ρε!».

Στο στόχαστρο του ίδιου βρέθηκαν ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης και ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.

Για τον Μ. Βορίδη είπε ότι «το 1985, μέλος της ΕΠΕΝ δολοφονεί έναν συγχωριανό του. Ο Μάκης Βορίδης ήταν αρχηγός της ΕΠΕΝ. Εκεί δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες;». Για τον Τ. Μπαλτάκο ανέφερε ότι «τον γνώρισα το 1973 στο γραφείο της ΕΟΚΑ Β’, που αντιπροσώπευε το εθνικιστικό κίνημα. Όποτε ήθελε να μου πει κάτι μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι γιατί φοβόταν τους κοριούς και τις κάμερες».

«Δεν τη φοβάμαι τη φυλακή. Είμαι περήφανος για τις ιδέες μου. Οι χειροπέδες είναι τίτλος τιμής. Μας έβαλαν στην φυλακή και είμαστε στο 10%» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μιχαλολιάκος από το βήμα, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ λέγοντας ότι πρέπει να πέσει η κύβερνηση. «Να φύγετε από τη χώρα» είπε.

Είμαι αμετανόητος εθνικιστής και χρυσαυγίτης. Είμαι πρόθυμος για τις ιδέες μου να πεθάνω και στη φυλακή, εσείς για ένα άδειο πουκάμισο είστε έτοιμοι να ψηφίσετε τα πάντα, υποστήριξε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μιχαλολιάκος.

Λαγός: Δεν τηλεφώνησα στον Πατέλη

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Λαγός υπεραμύνθηκε των εθνικιστικών απόψεών του και αναφέρθηκε στο όπλο που βρέθηκε σπίτι του λέγοντας ότι δεν υπήρχε τίποτα παράνομο από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του. Σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και το επίμαχο τηλεφώνημα στον Γ. Πατέλη το βράδυ της δολοφονίας, ο κ. Λαγός υποστήριξε ότι δεν είχε καμία ανάμιξη, όπως κατηγορείται.

Επίσης, ο κ. Λαγός κατήγγειλε ότι «η ανακρίτρια προσπαθεί να πιέσει τον Πανταζή. Πες ότι πήρες εντολή από τον Λαγό και σε αφήνω ελεύθερο, του είπε».


σχετικα αρθρα