Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Άρχισε ο πετροπόλεμος μέσα στο ΠΑΣΟΚ και όλοι προβλέπουν ένα ιδιαίτερα έντονο τετράμηνο γεμάτο με μετωπικές συγκρούσεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Τα πράσινα παλικάρια «σφάζονται» στην ποδιά της Κεντροαριστεράς και το δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή «Ελιά» κυριαρχεί στον δημόσιο διάλογο που γίνεται κυρίως μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η Χαριλάου Τρικούπη εξοργίστηκε με την παρέμβαση του πρώην Γερουλάνου ο οποίος με άρθρο του για μία ακόμη φορά στάθηκε απορριπτικά απέναντι στην προοπτική της Ελιάς και ζήτησε ανανέωση του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ

«Ποιος μιλάει για σοσιαλισμό» σχολίαζαν καυστικά από το ΠΑΣΟΚ παραπέμποντας εμμέσως στην «πριγκηπική» όπως την χαρακτηρίζουν προδιάθεση και στάση του κ. Γερουλάνου, στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου.

Πάντως ο πρώην υπουργός Πολιτισμού ήταν σαφής λέγοντας πως «αντί να προσποιούμαστε πως ο σοσιαλισμός πέθανε, είναι ώρα να θυμίσουν στην κοινωνία γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτόν». Προειδοποιητικό καμπανάκι από πλευράς πρώην πρωθυπουργού; Θα φανεί.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, πάλι, είπε ότι εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνήσει με πιθανή αλλαγή πολιτικής που θα προτείνει συνέδριο του κόμματος, που θα προηγηθεί του ιδρυτικού συνεδρίου της κεντροαριστεράς, τότε ίσως θα πρέπει να αλλάξει ο αρχηγός. Έτσι απλά. 

Όμως, οι υποστηρικτές Βενιζέλου και κεντροαριστεράς δεν κάθισαν με σταυρωμένα χέρια και ανταπέδωσαν τα πυρά.

Τον χορό άνοιξε η Εύη Χριστοφιλοπούλου  που επιτέθηκε σε «σαράντα χρόνια» υπουργούς, φωτογραφίζοντας τον Κώστα Σκανδαλίδη που ρίχνουν πέτρες για να περιχαρακώσουν τον δικό τους μηχανισμό. Ακολούθησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που θύμισε ότι προεκλογικά κάποιοι κρυβόντουσαν και εμφανίστηκαν την επόμενη των εκλογών για να ανοίξουν ζητήματα..

«Καθένας μιλάει όσο θέλει και όποτε θέλει» είπε, αφήνοντας αιχμές κατά του Κ. Σκανδαλίδη.