current views are: 1

5 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση04:07

Χρυσαυγίτικο… ηλεκτροσόκ στην κυβέρνηση

Ένα πρωτοφανές αντιδημοκρατικό σόου έδωσαν χθες στη Βουλή οι χρυσαυγίτες. Σχεδόν ανενόχλητοι από το Προεδρείο, εν είδει πολιτικής κουτσομπόλας κατήγγειλαν τους πάντες, ακόμη και όσους είχαν… μία καλημέρα μαζί τους, εμφανίστηκαν ως θύματα πολιτικής δίωξης και επιχείρησαν να κάνουν το άσπρο – μαύρο. 

Δημοσίευση 04:07’
αρθρο-newpost

Ένα πρωτοφανές αντιδημοκρατικό σόου έδωσαν χθες στη Βουλή οι χρυσαυγίτες. Σχεδόν ανενόχλητοι από το Προεδρείο, εν είδει πολιτικής κουτσομπόλας κατήγγειλαν τους πάντες, ακόμη και όσους είχαν… μία καλημέρα μαζί τους, εμφανίστηκαν ως θύματα πολιτικής δίωξης και επιχείρησαν να κάνουν το άσπρο – μαύρο. 

Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος  

Ένα πρωτοφανές αντιδημοκρατικό σόου έδωσαν χθες στη Βουλή οι χρυσαυγίτες. Σχεδόν ανενόχλητοι από το Προεδρείο, εν είδει πολιτικής «κουτσομπόλας» κατήγγειλαν τους πάντες, ακόμη και όσους είχαν… μία καλημέρα μαζί τους, εμφανίστηκαν ως θύματα πολιτικής δίωξης και επιχείρησαν να κάνουν το άσπρο – μαύρο. 

Εκμεταλλευόμενοι πλήρως τις δημοκρατικές διαδικασίες που κατά τα λοιπά απορρίπτουν, οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς, κυρίως, εμφανίστηκαν ως… αγωνιστές και παρουσίασαν τη δίωξή τους ως δίωξη φρονημάτων. Ως αν να μην υπήρξε ποτέ η δολοφονία Φύσσα, τα πογκρόμ εναντίον μεταναστών, οι με τηλεοπτική κάλυψη οργανωμένες επιθέσεις σε μικροπωλητές, τα ντου στους αιγύπτιους ψαράδες ή στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα. Και έξω από τη βουλή, ο εξελληνισμένος ύμνος των SS να παιανίζει. 

Οι χρυσαυγίτες, χθες, προκάλεσαν τη δημοκρατία και έδειξαν ότι μπορούν να επιφέρουν και νέα πλήγματα στο ήδη πληγωμένο κύρος του πολιτικού συστήματος. Επένδυσαν πάνω στο «φάντασμα Μπαλτάκου», ο οποίος μήνες μετά την αποπομπή του παραμένει σταθερός στις απόψεις του, και επιχείρησαν να εμφανίσουν το σύνολο σχεδόν της Ν.Δ. σε ανοιχτή γραμμή μαζί τους. 

Τον εκπρόσωπο τύπου του Πρωθυπουργού Γ. Μουρούτη, για προφανείς λόγους τους Μ. Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη, τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη που ζήτησε από τον Χρ. Παππά να… συγκρατήσει τον Κασιδιάρη, τον Παναγιωτόπουλου και άλλους. Δεν έχουν σημασία τα ονόματα. Στη θέση αυτών που αναφέρθηκαν, και οι οποίοι προφανώς διέψευσαν με ένταση, θα μπορούσαν να είναι άλλοι γαλάζιοι και όχι μόνον βουλευτές. Οι χρυσαυγίτες, άλλωστε, ξέρουν ότι δεν έχουν ανάγκη απόδειξης όσων λένε. Αρκεί που τα λένε… 

Το χρυσαυγίτικο σόου προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στην κυβέρνηση, σε τέτοιο σημείο που κάποιοι έσπευσαν να εισηγηθούν ή έστω να αφήσουν να διαρρεύσει ότι επίκειται, άμεσα, ο ανασχηματισμός. Επιχειρηματολογούσαν, μάλιστα, πώς με αυτό τον τρόπο θα αλλάξει η ατζέντα! Ευτυχώς αποδείχθηκε ότι επρόκειτο μόνον για φήμες, και μάλιστα χωρίς ουσία, διότι ενδεχόμενη επίσπευση του ανασχηματισμού ως αντιστάθμισμα στα λεγόμενα των χρυσαυγιτών δεν θα έκανε τίποτε άλλο από το να κάνει το Νίκο Μιχαλολιάκο να χαμογελά με ικανοποίηση στο κελί του. Άλλοι, πάλι, ισχυρίζονταν πώς όσα είπαν οι Μιχαλολιάκος και Παππάς, ουσιαστικά, προδιέγραψαν και την τύχη κάποιων στον επικείμενο ανασχηματισμό. Στον αντίποδα, στελέχη του Μαξίμου – που πάντως δεν περιλαμβάνονται στην ομάδα όσων, παραδείγματος χάριν, προέκριναν το «κόψιμο» της υποψηφιότητας Κρανιδιώτη για το ευρωψηφοδέλτιο – σημείωναν ότι τα χθεσινά ουδεμία επίδραση στις αποφάσεις του κ. Σαμαρά θα έχουν. 

Ως προς τους ισχυρισμούς των χρυσαυγιτών, οι διαψεύσεις ήρθαν βροχή. Από τον Γ. Μουρούτη, από τη Ν.Δ., από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον Π. Παναγιωτόπουλο. Μέχρι και ο Ευ. Μεϊμαράκης αναγκάστηκε να σημειώσει πώς όσα τυχόν έχει πει με βουλευτές της Χ.Α. για τη λειτουργία της Βουλής προφανώς και δεν έχουν ειδικό βάρος. 

Ωστόσο, η κυβέρνηση εμφανίστηκε απροετοίμαστη απέναντι στο αναμενόμενο σόου των νοσταλγών του Χίτλερ. Ουδείς βρέθηκε να αντικρούσει επί της ουσίας τα λεγόμενά τους, με αποτέλεσμα την τιμή του κοινοβουλίου να σώζει ο Π. Τατσόπουλος και ο Πύρρος Δήμας (σ.σ. κατά πολλούς στην πιο ουσιώδη παρουσία του στο κοινοβούλιο από την εκλογή του) που σήκωσε το ανάστημά του έναντι του Ν. Μίχου. 

Και επειδή είναι σαφές πώς κάποιοι θα επικαλεστούν τον κανονισμό για τη μη αντίδραση, αξίζει να σημειωθεί το εξής. Αντί του πενταλέπτου, ο μεν Μιχαλολιάκος μίλησε 16 λεπτά, ο Παππάς μισή ώρα και ο Λαγός 15 λεπτά. Και ναι το δικαίωμα του κατηγορουμένου στην απολογία και την υπεράσπιση του εαυτού του είναι ιερό. Όμως, τη Δημοκρατία – αλλά και τη Νέα Δημοκρατία – ουδείς έσπευσε να την υπερασπιστεί χθες


σχετικα αρθρα