Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα διαμορφώνεται στο ΠΑΣΟΚ μέρα με την μέρα, μόλις 10 ημέρες μετά τις ευρωεκλογές και την προκήρυξη ιδρυτικού συνεδρίου για την Κεντροαριστερά. 

Γυρίζοντας το απόγευμα από την Βαρσοβία ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του για το αίτημα του Θάνου Μωραΐτη να παραιτηθεί με το αιτιολογικό ότι ουσιαστικά δεν μπορεί να ενώσει την παράταξη όπως επίσης και για τις επιθέσεις που δέχτηκε το τελευταίο διήμερο από άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως οι πρώην υπουργοί Ρέππας και Σκανδαλίδης. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξερράγη κι έδωσε εντολή στην Χαριλάου Τρικούπη να βγάλει ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί φωτογραφικά όλους εκείνους που περίμεναν την συντριβή της παράταξης για να την υποτάξουν στο άρμα της λαϊκιστικής ανευθυνότητας (ΣΥΡΙΖΑ) καλώντας τους να σταματήσουν να προσβάλουν με την συμπεριφορά τους, τους πολίτες. 

Το εσωκομματικό καζάνι είναι έτοιμο να εκραγεί καθώς πίσω από την χθεσινή παρέμβαση Μωραίτη κάποιοι πιστεύουν ότι βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αργά ή γρήγορα θα ξαναχτυπήσει. Και θα μιλήσει για το ΠΑΣΟΚ και την σωστή Κεντροαριστερά προειδοποιώντας ότι δεν θα αφήσει να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ στα χέρια του κ. Βενιζέλου. 

‘Όπως και να’ χει πάντως η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ είναι εκρηκτική και κάποιοι πιστεύουν ότι ενδεχομένως και να μην προφτάσει να οδηγηθεί σε ιδρυτικό συνέδριο για την δημοκρατική παράταξη. Οι βολές από τα διαφωνούντα στελέχη της παράταξης δεν πρόκειται να σταματήσουν κυρίως εάν αντιληφθούν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να επιβάλλει και τις διαδικασίες και την μορφή του συνεδρίου για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην ηγεσία. 

Χθες δεν ξέφυγε  της προσοχής κανενός ότι στην εκδήλωση του Σπύρου Λυκούδη για την κεντροαριστερά δεν πήγαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται κοντά στον κ. Βενιζέλο αλλά οι κ.κ. Σαχινίδης και Τριαντάφυλλος που έχουν πάρει αποστάσεις από την ηγεσία. 

Ο κ. Λυκούδης δε, επέκρινε ανοιχτά τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την σπουδή του να ανακοινώσει ως δική του πρωτοβουλία το συνέδριο για την Κεντροαριστερά γνωρίζοντας ότι τον χτυπάει στην αχίλλειο πτέρνα, αφού αυτή η βιασύνη συνιστά στοιχείο της εσωκομματικής κριτικής στο ΠΑΣΟΚ.