Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος
 
Σε αδιέξοδο έχει οδηγηθεί σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση του ανασχηματισμού, καθώς, παρά το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος επιβεβαίωσε τον επικείμενο ανασχηματισμό, οι διαφωνίες ακόμη υπάρχουν και προκαλούν εμπλοκή. Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή παίζεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να παίξει το παιχνίδι του αιφνιδιασμού.
 
Οι δύο θέσεις, που αποτελούν το θέμα μείζονος σημασίας είναι εκείνες του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν, ενώ από τα πρόσωπα που θα αναλάβουν αυτούς τους ρόλους θα κριθούν η πολιτική ουσία του ανασχηματισμού και οι ενδοκυβερνητικές ισορροπίες.
 
Σημαντικό «κόλλημα» στον ανασχηματισμό-σύμφωνα με τις διαρροές- αποτελεί ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. 
 
Τρία είναι τα ονόματα που ακούγονται για τον επόμενο τσάρο της Οικονομίας. Αυτο του Σταύρου Δήμα, του Χρύσανθου Λαζαρίδη και της Ντόρας Μπακογιάννη
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Πρωθυπουργός έχει συναντηθεί με τον κ. Δήμα αν και κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου το διαψεύδουν. Πάντως ο κ. Δήμας δεν αποκλείεται να είναι και ο επόμενος επίτροπος της χώρας μας στην Ε.Ε., θέση στην οποία έχει ξαναβρεθεί. 
 
Και αν και ο κ. Δήμας θεωρείται αουτσάιντερ οι δυο άλλες λύσεις για τη διαδοχή στην οδό Νίκης Λαζαρίδης και Μπακογιάννη φαντάζουν «λογικές». 
 
Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης οικονομολόγος και εκ των στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού χαίρει της εκτίμησης του Μεγάρου Μαξίμου. Η επιλογή της γερμανοτραφείσας Ντόρας  Μπακογιάννη συμβολίζει πολλά, εξισορροπεί εσωκομματικές τάσεις ενώ ικανοποιεί και τον κυβερνητικό εταίρο με τον οποίο η κ. Μπακογιάννη διατηρεί διαχρονικά  άριστες σχέσες.