Εικοσιτέσσερις ώρες μετά τη πολύ σημαντική συνάντηση που είχε ο έλληνας υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμέτ Γιλμάζ στις Βρυξέλες συναντήθηκε με τον πρώην Ανώτατο Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και νυν πρύτανη της Σχολής Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts, Ναύαρχο James Stavridis.

Είναι γνωστό ότι ο κ. Αβραμόπουλος και ο James Stavridis έχουν μία φιλική σχέση από παλιά, ωστόσο στη συνάντηση αυτή που έγινε στο υπουργείο Άμυνας, εικάζουμε ότι πρέπει να εμπεριείχε και συζητήσεις σοβαρών θεμάτων. Οι συνομιλίες έγιναν στο υπουργικό γραφείο. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τον υποδέχτηκε με στρατιωτικές τιμές αξιωματούχου εν ενεργεία . Ο James Stavridis συναντήθηκε σήμερα και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Ευάγγελο Βενιζέλο. Τυχαίο;

 

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος που έχει αποδειχτεί μεθοδικός και του αναγνωρίζεται και από την Ουάσιγκτον δεν συνηθίζει συναντήσεις - φιλοφρονήσεων. Και από την άλλη οι ΗΠΑ δεν «παροπλίζουν» τους πρώην ανώτατους αξιωματούχους τους που θεωρούνται επιτυχημένοι.

Γ. Κοκ.