Επίθεση στην κυβέρνηση για το κλείσιμο των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ενώ αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «είναι κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς» και «αυτό που χρειάζεται είναι να κάνει μια πολύ μεγάλη αντεπίθεση με όρους κινήματος και κοινωνικών αγώνων».

Αναφερόμενος στο κλείσιμο της Βουλής, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η κυβέρνηση το έκανε «για πολιτικές σκοπιμότητες, ιδιοτελείς, κομματικές και κυβερνητικές» και «αιφνιδίασε». Υποστήριξε ότι με αυτό τον τρόπο, με «μια ελεγχόμενη σύνθεση υποβαθμισμένης Βουλής», η κυβέρνηση θέλει να περάσει «κρίσιμα νομοσχέδια», όπως του αιγιαλού ή για τη μικρή ΔΕΗ, «για τα οποία υπάρχουν αντιδράσεις» και από βουλευτές της συγκυβέρνησης. Σημείωσε, επίσης, πως μένουν σε εκκρεμότητα στην επιτροπή δεοντολογίας θέματα που «έχουν τη σημασία τους», όπως άρσεις ασυλίας.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «είναι ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, ένα κόμμα που φέρνει μεγάλες προοδευτικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία με ορίζοντα και προοπτική τον σοσιαλισμό» και σημείωσε πως δεν βλέπει καμιά στροφή προς το Κέντρο. «Αυτό που λέει ο Τσίπρας είναι κέντρο;» αναρωτήθηκε, υπογραμμίζοντας πως «είναι μια κοινωνική συμμαχία, είναι η πρόταση για τη διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας, η οποία να έχει πατριωτικά, προοδευτικά και δημοκρατικά χαρακτηριστικά».

«Αυτό που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να παραμείνει ριζοσπαστική αριστερά, να ενισχύσει και να ενδυναμώσει τα στοιχεία εκείνα που ανταποκρίνονται στις μεγάλες κοινωνικές ανάγκες και τα κοινωνικά προβλήματα, να κάνει μια πολύ μεγάλη αντεπίθεση με όρους κινήματος και κοινωνικών αγώνων και αυτά είναι που θα του διασφαλίσουν μια μεγάλη νέα δυναμική, για την οποία έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες από το εκλογικό αποτέλεσμα» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.