Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας συναντήθηκε με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στο Παρίσι την Τρίτη 3 Ιουνίου, παρουσία του επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, επισημαίνοντας ότι «είναι σύνηθες» για την κυρία Λαγκάρντ να έχει συναντήσεις με αξιωματούχους χωρών.

Όσον αφορά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ, στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ανέφερε ότι θα γίνει στις επόμενες μέρες - «πολύ σύντομα», όπως είπε, για δε την αναβολή παρουσίασης της έκθεσης δήλωσε ότι «είναι κάτι που συνηθίζεται» και πρόκειται για «εσωτερικό διαδικαστικό ζήτημα».

Στουρνάρας: H έκθεση του ΔΝΤ μπορεί να βγει ακόμη και τώρα

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε σε δηλώσεις του ότι «η έκθεση του ΔΝΤ μπορεί να βγει ακόμη και τώρα (σ.σ. σχετικά με την αναβολή της δημοσιοποίησής της για την επόμενη εβδομάδα). Εμείς ως κυβέρνηση, δεν έχουμε πρόβλημα με την έκθεση».

«Τα περισσότερα προαπαιτούμενα μέτρα έχουν κλείσει. Εάν έχουν μείνει ένα ή δύο, αυτά θα ψηφιστούν στα θερινά τμήματα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, ερωτηθείς για τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου μετά το κλείσιμο της Βουλής.

Ερωτηθείς δε για το πρόσφατο σύντομο ταξίδι του στο Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι είχε συναντήσεις με τεχνοκράτες άλλων κρατών για θέματα της ελληνικής προεδρίας και διέψευσε ότι υπήρξαν συζητήσεις για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Για τον επικείμενο ανασχηματισμό και για το εάν επιθυμεί να διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο του ΥΠΟΙΚ, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού. Δεν υπάρχουν επιθυμίες στην πολιτική».