Γράφει ο Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Νέος «έρωτας» στην «πολυκατοικία» της Κεντροαριστεράς. Μέσα σε ένα 24ωρο ήρθαν πολύ κοντά ΔΗΜΑΡ (ή τουλάχιστον κομμάτι της) και «Το Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο κ. Θεοδωράκης έδωσε το παρών στην ομιλία του Σπύρου Λυκούδη στο Γκάζι, στην οποία ο δεύτερος τόνισε την ανάγκη για τη συγκρότηση μιας ευρύτερης κεντροαριστερής παράταξης με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ και του «Ποταμιού».

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» εκτός από την εμφάνισή του στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ προχώρησε και σε δήλωση, υπέρ του Σπύρου Λυκούδη, αμέσως μετά την ομιλία.

«Ο Σπύρος λέει πράγματα πάντα ενδιαφέροντα και τον παρακολουθούσα πριν γίνω αυτό που είμαι σήμερα. Τον παρακολουθούσα σαν δημοσιογράφος, τον παρακολουθούσαν σαν πολίτης. Επειδή μπορεί και κινείται έξω από τις γραμμές, έχει ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ο λόγος του» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης προσθέτοντας: «Το ότι είμαι εδώ, είναι γιατί το Ποτάμι θέλει να ακούει και ο Σπύρος είναι ένας πολύ ενδιαφέρων συνομιλητής».

Ένα ακόμα σημείο σύγκλισης και η κοινή αντίδραση ΔΗΜΑΡ και «Ποταμιού» στην παραίτηση του Γ.Γ. Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη. Το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη κατέκρινε την εξέλιξη, όπως και ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής της Αγίου Κωνσταντίνου, Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Ο Φώτης Κουβέλης, τι να λέει, άραγε για όλα αυτά; Η απάντηση το Σαββατοκύριακο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς...