current views are: 1

5 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση17:55

Τι οδήγησε στην έξοδο τον Χάρη Θεοχάρη – Τι απαντάει ο τέως Γενικός Γραμματέας Εσόδων

Ο ανασχηματισμός ξεκίνησε από τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων, ο όποιος κατά πολλούς οδηγήθηκε σε παραίτηση, πληρώνοντας ο ίδιος την αντίδραση που εξέφρασαν οι πολίτες στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Δημοσίευση 17:55’
αρθρο-newpost

Ο ανασχηματισμός ξεκίνησε από τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων, ο όποιος κατά πολλούς οδηγήθηκε σε παραίτηση, πληρώνοντας ο ίδιος την αντίδραση που εξέφρασαν οι πολίτες στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Ο ανασχηματισμός ξεκίνησε από τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, ο όποιος κατά πολλούς οδηγήθηκε σε παραίτηση, πληρώνοντας ο ίδιος την αντίδραση που εξέφρασαν οι πολίτες στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Και μπορεί ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων να μην λάμβανε αποφάσεις χωρίς την έγκριση  της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών αλλά ο χρόνος και ο τρόπος λήψης των αποφάσεων αυτών προκαλούσαν συχνά-πυκνά έντονες αντιδράσεις τα «καρφιά» που αφήνει είναι συγκεκριμένα: «Δεν έχω πάρει κανένα μέτρο. Όλα τα μέτρα τα παίρνει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση».

Γεγονός είναι ότι τους τελευταίους μήνες υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια για τον κ. Θεοχάρη, κυρίως για τους χειρισμούς του στις εγκυκλίους που εξέδιδε.

Και δεν ήταν λίγες αυτές καθώς αγγίζουν τις 500 εγκυκλίους που πολλοί εκτιμούν ότι η μία αναιρούσε την άλλη. Επιπλέον, ιδιαίτερη ενόχληση είχε προκαλέσει η εγκύκλιος που είχε εκδώσει για την αναδρομική φορολόγηση των ξένων επενδυτών που είχαν αγοράσει ελληνική ομόλογα, την οποία μετά τις έντονες αντιδράσεις αναγκάστηκε να αποσύρει μια ημέρα μετά. Στον κ. Θεοχάρη χρεώνεται επίσης και το πολύ κακό «τάιμινγκ» στην έκδοση κάποιων αποφάσεων αλλά και το γεγονός ότι δεν είχε κοινωνική οπτική. Αυτό σημαίνει ότι δεν αφουγκραζόταν την κοινωνία και πολλές φορές εμφανιζόταν να προχωρά σε δηλώσεις που προκαλούσαν το κοινό αίσθημα.

Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές ακόμη και της ΝΔ που χρέωναν στον κ. Θεοχάρη μέρος των απωλειών του κόμματος στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Γκρίνια επίσης υπήρξε μεταξύ των βουλευτών και για την πενταετή θητεία του γενικού γραμματέα και μάλιστα, οι ίδιοι οι βουλευτές ανέφεραν ότι θα πρέπει η θέση αυτή να μην είναι μόνιμη.

Το τελευταίο νέο που κλείνει την υπόθεση Θεοχάρη είναι ότι μετά την ανακοίνωση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του, είναι η κυκλοφορία σεναρίων που ήθελαν τον γενικό γραμματέα να παίρνει αποζημίωση της τάξης των 250.000 ευρώ. Άμεση ήταν η διάψευση από το υπουργείο Οικονομικών αφού ο κ. Θεοχάρης παραιτήθηκε της θέσης του.

Ο υπόλοιπος ανασχηματισμός σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα ανακοινωθεί την Δευτέρα το μεσημέρι…


σχετικα αρθρα