Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Ως ένα πολιτικό τέχνασμα προκειμένου να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα δημοσίων  εσόδων Χάρη Θεοχάρη. Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επιμένουν ότι για την σκληρή φορολογική πολιτική της κυβέρνησης δεν φταίνε τα πρόσωπα που την υλοποιούν αλλά οι μνημονιακές δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει έναντι της τρόικας η ελληνική κυβέρνηση. 

«Είναι σίγουρο ότι όποιος και να αναλάβει στην θέση του Θεοχάρη τα ίδια πράγματα θα κάνει και  έλεγαν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος είναι δέσμιοι της πολιτικής που έχουν επιλέξει να εφαρμόσουν και αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι η Κομισιόν με ανακοίνωση της έσπευσε να υπενθυμίσει στους δυο κυβερνητικούς εταίρους ότι ο Χάρης Θεοχάρης διαδραμάτισε ρόλο-κλειδί στον εκσυγχρονισμό και στην ψηφιοποίηση της φορολογικής διοίκησης, αυξάνοντας τα ποσοστά συλλογής εσόδων και εφαρμόζοντας βασικές νέες φορολογικές μεταρρυθμίσεις για τη συλλογή εσόδων και τους φόρους περιουσίας. Η ανακοίνωση της μάλιστα κατέληγε λένε οι ίδιοι άνθρωποι με την επισήμανση ότι η  διοίκηση εσόδων διαδραματίζει ρόλο-κλειδί στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και η εξέλιξη αυτή είναι αιτία βαθιάς ανησυχίας .» 

Με βάση αυτή την ανακοίνωση αλλά και με βάση το πως κινείται  μέχρι σήμερα η κυβέρνηση τα στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο αντικαταστάτης του Χάρη Θεοχάρη έχει βρεθεί  και απλώς θα ακολουθηθεί η διαδικασία που επιβάλλεται προκειμένου οι δυο κυβερνητικοί εταίροι να εμφανιστούν ότι ακολουθούν όλες τις διαφανείς διαδικασίες . 

Την ίδια στιγμή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν μια και καλή ότι τα σενάρια που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας και τα οποία έχουν να κάνουν με συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ για την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους όχι μόνο δεν έχουν καμία βάση και πιθανότητα να γίνουν πράξη αλλά είναι και προβοκατόρικα. « Εάν μας καλέσει ο πρωθυπουργός για να πάμε μαζί στην συζήτηση για το χρέος η απάντηση μας θα είναι αρνητική. Και αυτό γιατί ο καθένας ξεκινάει από διαφορετική βάση , και έχει διαφορετική αντίληψη για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση. Εάν πάλι μας ζητήσει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι συζητήσεις τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί  καταθέτοντας και πάλι τις δικές μας απόψεις. Άρα και σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα . Έτσι θεωρούμε ότι οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται πάνω σε αυτό το θέμα γίνεται εκ του πονηρού ».