Τρεις απώλειες μετρούν στο Πολεμικό Ναυτικό τις τελευταίες μέρες.

Πρώτα χάθηκε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Λεωνίδας Βασιλικόπουλος, μετά ακολούθησε η απώλεια του θρυλικού πρώην διοικητή των ΟΥΚ Γιάννη Θεοφανίδη και τώρα του Μιλτιάδη Κανάρη που ήταν πρόεδρος στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού. Ο τελευταίος αγωνίζονταν για τη διάσωση του Ταμείου και την απρόσκοπτη χορήγηση των μερισμάτων στους απόστρατους συναδέλφους του που τόσο τα έχουν ανάγκη. Πάλευε για να μην «ναυαγήσει» το ΜΤΝ.

 Οι Ακομμάτιστοι Απόστρατοι Αξιωματικοί εξέδωσαν ένα αποχαιρετιστήριο για το φίλο τους, για τον συνάδελφό τους για τον αγωνιστή. Σε αυτό αναφέρουν, μεταξύ άλλων: 

«Ο άνθρωπος που από το μετερίζι του ΜΤΝ, αγωνίσθηκε περισσότερο από τον οποιονδήποτε για τη διατήρηση του θεσμού των Μετοχικών Ταμείων, δεν είναι πλέον μαζί μας. Το λέμε αυτό, μετά λόγου γνώσεως και γι αυτό τον αποκαλέσαμε ΦΙΛΟ! Γιατί ο Μιλτιάδης Κανάρης, ήταν πραγματικά ο μεγάλος αφανής φίλος του κάθε στρατιωτικού που δεν επιθυμεί να δει τα Μετοχικά Ταμεία βορά στις ορέξεις των εγχώριων και αλλοδαπών αρπακτικών και των συνοδοιπόρων τους, που εκχώρησαν τις συνειδήσεις τους έναντι προσωπικών φρούδων ανταλλαγμάτων.

Ο αγώνας του, ήταν πραγματικά αφανής, μέσα από μία υπερπροσπάθεια τήρησης πολλών δύσκολων ισορροπιών, βάζοντας πολλές φορές τον εαυτό του πραγματικά μεταξύ «σφύρας και άκμονος». Όπως μας ενημέρωσαν προσωπικοί του φίλοι, τους είχε εκμυστηρευθεί αρκετές φορές, πως σκεφτόταν να παραιτηθεί, αλλά δεν ήθελε να παραδώσει αμαχητί το «οχυρό». Γι αυτό, μέχρι τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του αγωνιζόταν για να μην αλωθούν τα Μετοχικά Ταμεία. Δυστυχώς όμως ο θάνατος πρόλαβε τη λήξη της θητείας του!»