ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχονται και άλλες αποχωρήσεις από τη ΔΗΜΑΡ μετά τον Βασίλη Οικονόμου

Δημοσίευση 6 Ιουνίου 2014, 16:29 / Ανανεώθηκε 6 Ιουνίου 2014, 22:21
Έρχονται και άλλες αποχωρήσεις από τη ΔΗΜΑΡ μετά τον Βασίλη Οικονόμου
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Βασίλης Οικονόμου έκανε την αρχή και τα σενάρια καθώς και τα στοιχήματα για το ποιοι θα τον ακουλουθήσουν φούντωσαν. 
 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Ο Βασίλης Οικονόμου έκανε την αρχή και τα σενάρια καθώς και τα στοιχήματα για το ποιοι θα τον ακουλουθήσουν φούντωσαν. 
 
Η ανεξαρτητοποίησή του με ευθείες βολές προς την ηγεσία του κόμματος και με αμφισβήτηση για τις «αριστερές» επιλογές άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και αναμέεται συνέχεια. 
 
Ο Βασίλης Οικονόμου προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να επιστρέφει στα πάτρια εδάφη...της Ελιάς. 
 
Η ΔΗΜΑΡ είναι χωρισμένη στα δύο... Οι «δεξιόστροφοι» (Οικονόμου, Ψαριανός, Παπαδόπουλος) είναι αυτοί που δεν έκρυψαν από την αρχή τη δυσαρέσκειά τους για την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση ενώ επέμεναν πως η Αγίου Κωνσταντίνου θα έπρεπε να είχε ανταποκριθεί στο φλέρτ του Ευάγγελου Βενιζέλου για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. 
 
Βλέποντας το βράδυ των ευρωεκλογών τη ΔΗΜΑΡ στο 1,2% και την Ελιά να «διασώζεται» αντί να καταποντίζεται όπως έδειχναν οι δημοσκοπήσεις βγήκαν μπροστά, κούνησαν το δάχτυλο στον πρόεδρο και τώρα κουνούν μαντήλι. 
 
Στη ΔΗΜΑΡ η επικρατούσα τάση αυτή τη στιγμή είναι η «αριστερόστροφοι», όσοι δηλαδή επιθυμούν μια καταρχήν συμφωνία για ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ
 
Βλέπουν πως οι αρχές και οι ανοχές του κόμματος σε ένα κυβερνητικό σχήμα με τη ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ εξαντλήθηκαν πέρυσι όταν οι υπουργοί της (Ρουπακιώτης, Μανιτάκης) έβγαιναν διαρκώς στη σέντρα ως το τροχοπέδη των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα. 
 
Από την άλλη και στην Κουμουνδούρου φαίνεται να ενδιαφέρονται να αποκτήσουν και διατηρήσουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τη ΔΗΜΑΡ καθώς έτσι φαίνεται πως αρχίζει να δημιουργείται μια ευρύτερη αριστερή κίνηση σε τροχιά εξουσίας και με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ πάντως που παραιτήθηκε για να  παραμείνει μέχρι νεωτέρας κλείνει το θέμα Οικονόμου κάνοντας αναφορά σε μια «μακρά περίοδο προβληματικών σχέσεων και σαφών αποκλίσεων».