Επεισοδιακή ημέρα για τoν υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο καθώς και οι δύο βρέθηκαν αντιμέτωποι με έντονες αποδοκιμασίες από τους πολίτες.

Με συνθήματα και "γιουχάρισμα" υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του Μεσολογγίου τον υπουργό Δικαιοσύνη Χάρη Καστανίδη κατά την επίσκεψή του στο διοικητήριο της πόλης.

Μέσα σε κλίμα συνεχών αντεγκλήσεων και σφοδρών αντιδράσεων, ο κ.Καστανίδης κατά τη συνάντηση του με τοπικούς φορείς, προσπάθησε να επιχειρηματολογήσει για την κυβερνητική απόφαση να μεταφερθεί στο Αγρίνιο το Εφετείο, ωστόσο εξαγριωμένοι κάτοικοι είχαν εισέλθει στο χώρο και εκτόξευσαν φραστικά "πυρά" εναντίον του.

Στη συνέχεια, κ. Καστανίδης επιμελώς απέφυγε να τοποθετηθεί στα επιχειρήματα που του ετέθησαν από το δήμαρχο Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη, τους πρώην δημάρχους Γιάννη Αναγνωστόπουλο και Γιώργο Πρεβεζάνο και από τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου Γιάννη Ατσαλάκη, οι οποίοι προέβαλαν τις διατυπωμένες θέσεις για το ζήτημα.

Την ίδια ώρα, το κίνημα "Πόρτα-Πόρτα" μετά την επεισοδιακή διαδήλωση έξω από το σπίτι του Κώστα Σημίτη ετοιμαζόταν να επισκεφθεί και τον ακριβοθώρητο κ. Πάγκαλο. Η "ημέρα του Πάγκαλου" ήταν η σημερινή, αφού ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε την τιμητική του το μεσημέρι.

Περιπου 50 πολίτες  οπαδοί του κινήματος "Πόρτα-Πόρτα"  του σκηνοθέτη, Δημήτρη Κολλάτου  συγκεντρώθηκαν έξω από το πολιτικό του γραφείο την ώρα του μεσημεριανού γεύματος με σκοπό να "τα φάνε μαζί"...

Σύνθημά τους  αυτή τη φορά "Πάγκαλε παραιτήσου, δεν τα φάγαμε μαζί σου" και "γιαούρτια να φας, όπου και να πας".

«Η κίνηση των πολιτών είναι ειρηνική και το μόνο που ζητάμε είναι να μας πουν την αλήθεια για το πού πήγαν τα λεφτά μας και να αποδοθεί δικαιοσύνη» δήλωσε ο σκηνοθέτης, «συστήνοντας» στον κόσμο το κίνημά του, μετά την πρώτη «επίσκεψη» στο σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ έχει «υποσχεθεί» να περάσουν για μια… ιδιαίτερη κατ' οίκον επίσκεψη και από άλλα σπίτια ή γραφεία πολιτικών".

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους χτες ανέφεραν:

"Μετά τις διαμαρτυρίες στα σπίτια των Α. Τσοχατζόπουλου, Κ. Σημίτη και Καραμανλή, συνεχίζουμε την Kίνηση ''Πόρτα Πόρτα''. Πάμε την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 3 το μεσημέρι στο γραφείο του Θεόδωρου Πάγκαλου στη γωνία των οδών Ακαδημίας και Κριεζώτου για να του ζητήσουμε να παραιτηθεί, με το σύνθημα: Πάγκαλε παραιτήσου, δεν τα φάγαμε μαζί σου.

Με την παρουσία μας έξω από τα σπίτια τους και τα γραφεία τους θα τους δώσουμε να καταλάβουν ότι η θέση τους είναι στα σκουπίδια της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας".