Άνοιγμα προς το «φιλοευρωπαϊκό» κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό της μεγάλης κεντροαριστεράς έκανε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «δεν έχω πάρει καμία απόφαση να ανεξαρτητοποιηθώ, ή να παραιτηθώ». 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Ψαριανός τόνισε: 

«Θα συμπεριλάμβανα και ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη Κεντροαριστερά... Υπάρχει ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ με φιλοευρωπαϊκο προσανατολισμό, για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, ένα κομμάτι που δεν περιλαμβάνει καταστάσεις κρατισμού και λαϊκής δημοκρατίας».

«Θα συμμετέχω στη συζήτηση για τη μεγάλη Κεντροαριστερά, η συζήτηση που ανοίγουν τα ποτάμια, οι ελιές, τα δασάκια τα ρυάκια» υπογράμμισε ο βουλευτής. 

«Δεν ψάχνουμε για αριστερά - συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ ή αριστερά συμπλήρωμα των κ. Σαμαρά – Βενιζέλου. Ούτε με γουναράδικα, ούτε με ΠΑΣΟΚαρία, ούτε με κρατισμό ούτε με διαφύλαξη προνομίων και κεκτημένων που είναι άδικα» εξήγησε.

Για το αν θα συνέπραττε με τον ΣΥΡΙΖΑ ως έχει, διερωτήθηκε σκωπτικά «με τον ΣΥΡΙΖΑ του Τέξας, των Βρυξελλών ή του αμφιθέατρου να συμπράξουμε;»