Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Κυριολεκτικά με τα τηλέφωνα αγκαλιά έχουν κοιμηθεί αρκετοί πολιτικοί όλο το τριήμερο. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που έφυγαν απο την πρωτεύουσα με προορισμό είτε κάποια παραλία είτε την εκλογική τους περιφέρεια. Οι περισσότεροι έμειναν στην Αθήνα μήπως και χτυπήσει το τηλέφωνο και πάρουν θέση στην κυβέρνηση.

Παρά το γεγονός πως στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί εμφυλιοπολεμική κατάσταση , λόγω αμφισβήτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, πολλοί ελπίζουν πως θα βρουν θέση στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Ως σίγουροι για συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα εμφανίζονται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Πάρης Κουκουλόπουλος και ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Και οι δύο ήταν έτοιμοι να εισέλθουν στο κυβερνητικό σχήμα πέρυσι , στον ανασχηματισμό μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ απο την κυβέρνηση. Οι καραμπόλες που έγιναν ήταν πολλές και οι δύο τελικά έμειναν έξω. Αυτή τη φορά θεωρούνται απο τους σίγουρους.

Ο κος Βενιζέλος έχει αποφασίσει να βγάλει απο την κυβέρνηση τον Συμεών Κεδίκογλου, που εκτελεί χρέη υφυπουργού παιδείας. Απο το περιβάλλον του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένοι με την στάση του κυρίου Κεδίκογλου καθώς όπως έλεγαν " αν δεν υπήρχε ο Βενιζέλος δε θα τον ήξερε κανένας".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να εισέλθουν στο κυβερνητικό σχήμα και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος όπως η Συλβάνα Ράπτη και ο Κυριάκος Πιερακακης. Και οι δύο δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις ευρωεκλογές, και στους δύο έχει αδυναμία ο κος Βενιζέλος.
Πολλά επιθυμεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , αλλά προφανώς δεν πρόκειται να γίνουν όλα.