Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
H αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό έχει αρχίσει... Είτε πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής είτε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος το μόνο σίγουρο είναι πως η εργάσιμη εβδομάδα θα αρχίσει με νέο κυβερνητικό σχήμα. 
 
Ο πρωθυπουργός μελετά τις αλλαγές που πρόκειται να κάνει στα χαρτοφυλάκια και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Το απόγευμα της Κυριακής επιστρέφει από την Αίγυπτο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου παραβρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου της χώρας Αλ Σίσι. Με την επιστροφή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ο χρόνος θα μετρά αντίστροφα. 
 
Οι δύο άνδρες αναμένεται να βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία για τις τελευταίες λεπτομέρειες του ανασχηματισμού ενώ και ένα τετ α τετ δεν αποκλείεται για το βράδυ της Κυριακής
 
Κλειδί στις αλλαγές αποτελεί η θέση του υπουργού Οικονομικών. Ο Γιάννης Στουρνάρας σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα μετακομίσει στην Τράπεζα της Ελλάδος και η επιλογή του νέου τσάρου της Οικονομίας αναμένεται να δώσει το στίγμα των προθέσεων του πρωθυπουργού για το άμεσο μέλλον. 
 
Εάν επιχειρηθεί αλλαγή της οικονομικής πολιτικής στο πλαίσιο που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει θέσει, με φοροελαφρύνσεις και δικαιότερο φορολογικό σύστημα, τότε δεν αποκλείεται να δούμε επικεφαλής στο υπουργείου της οδού Νίκης ένα πολιτικό πρόσωπο και όχι κάποιον τεχνοκράτη. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως δεν αποκλείεται μια αναβάθμιση του νυν αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα σε υπουργό ενώ έντονα ακούγεται και το όνομα του κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη
 
Πολλά είναι και τα στοιχήματα που πέφτουν για τους αμετακίνητους υπουργούς ωστόσο κανείς δεν αποκλείει πως ενδέχεται να δούμε εκπλήξεις τόσο στους υπο αποχώρηση όσο και στους υπο παραμονή υπουργούς.