Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη το παζλ του ανασχηματισμού σύμφωνα με όσα διαμήνυε χθες το βράδυ στους συνεργάτες του ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την επιστροφή του από την Αίγυπτο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφηνε πάντως να εννοηθεί πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει σήμερα μη κρύβοντας ότι στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου μίλησε τουλάχιστον δύο φορές με τον Αντώνη Σαμαρά χωρίς ωστόσο να καταλήξουν στην τελική μορφή του σχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες έως χθες το βράδυ δεν είχε οριστικοποιηθεί το θέμα του νέου υπουργού Οικονομικών καθώς «υπήρχαν αρκετές σκέψεις» όπως υπαινίσσονταν πασοκικές πηγές ακόμη και τολμηρή πρόταση να αναλάβει πρόσωπο από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς το κρίσιμο αυτό πόστο ή την θέση αναπληρωτή.

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και του κ. Βενιζέλου αυτές χοντρικά παραμένουν οι ίδιες και δεν φαίνεται κάποια θεαματική αλλαγή. Για την ορκωμοσία του Προεδρικού Μεγάρου φαίνεται πως προετοιμάζονται οι Πάρις Κουκουλόπουλος που δείχνει προτίμηση προς το υπουργείο Εσωτερικών και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που θα επιθυμούσε περισσότερο το υπουργείο  Υγείας. 

Επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος εκπροσωπώντας ευρύτερα την «Ελιά» μάλλον θα ήθελε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.  Η Φώφη Γεννηματά φαίνεται πως δεν μετακινείται από την θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου πάλι, ίσως αλλάξει πόστο και αναλάβει καθήκοντα αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας. Εάν δεν συμβεί αυτό θα παραμείνει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τότε ενδεχομένως στο υπουργείο Παιδείας να κατευθυνθεί η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη

Στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών μάλλον παραμένει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Το ίδιο και ο Γιάννης Μανιάτης θεωρείται απίθανο να φύγει από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου δύσκολα να μετακομίσει από το υπουργείο Εργασίας και μάλλον θα διατηρηθεί ως υφυπουργός. Επίσης εάν ο κ. Κουκουλόπουλος αναλάβει καθήκοντα στο υπουργείο Εσωτερικών τότε θα μετακινηθεί ο Λεωνίδας Γρηγοράκος χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης. Πιθανότατα παραμένει υφυπουργός Εξωτερικών ο Δημήτρης Κούρκουλας.

Μία θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα διεκδικούν επίσης και οι Άντζελα Γκερέκου, Γιώργος Ντόλιος, Γιάννης Κουτσούκος.