«Το μεγαλύτερο θέμα του κόμματος είναι ότι μετά την εκλογική ήττα, θα πρέπει να συνομιλήσει με την κεντροαριστερά, κάτι που δεν έκανε πριν τις εκλογές κι αυτό είναι πρόοδος... Οφείλει ωστόσο να κάνει και αυτοκριτική η αρχηγία της ΔΗΜΑΡ», είπε ο Σπύρος Λυκούδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 «για το διχασμό στο εσωτερικό του κόμματος, παραδέχτηκε ότι υπάρχει μία αντίληψη, που θέλει στελέχη να βλέπουν σαν λύση μία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της πρωτιάς του. «Στην ουσία να “προσκολλούνται” πάνω του», είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος πάντως, αποστασιοποιείται από αυτήν τη θέση, τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρξει ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, για να πάει μπροστά, για να αποκτήσει βάρος»..

Για την προεκλογική περίοδο είπε ότι «όσα λέγαμε καλά ήταν, αλλά ο λαός δεν τα κατάλαβε», και υπογράμμισε ότι: «πρέπει να γίνει αποτίμηση της συντριβής» και συμπλήρωσε «διαχείριση επιφάνειας ήταν η διαχείριση του εκλογικού αποτελέσματος».

Ο κ. Λυκούδης απέκλεισε αποχώρηση από την ΔΗΜΑΡ λέγοντας «μέχρι τον Σεπτέμβριο θα παραμείνω στο κόμμα μου, για να δω τι θα γίνει».