«Τα πάντα είναι μια συνέχεια, τίποτα δεν σταματάει και τίποτα στην πραγματικότητα δεν ξεκινάει εντελώς» δήλωσε ο νέος υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Τασούλας κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής που έγινε στο υπουργείο.

«Όλα συνεχίζονται, και σ' αυτή την ενδιαφέρουσα και προκλητική σκυταλοδρομία προφανώς το υπουργείο Πολιτισμού έχει την πιο γοητευτική διάσταση», δήλωσε ο κ. Τασούλας.

Μάλιστα έκανε μνεία στον «πιο διάσημο έφηβο της Ελλάδας», όπως χαρακτήρισε τον Παίδα του Κριτίου, το αριστουργηματικό άγαλμα της πρώιμης κλασικής εποχής που κοσμεί το Μουσείο της Ακρόπολης και το οποίο, όπως είπε, συμβολίζει κάτι συναρπαστικό, που έχει να κάνει με την εποχή μας.

«Το συγκρατημένο χαμόγελο του παιδός του Κριτίου διαδέχεται το αρχαϊκό έκδηλο χαμόγελο της προηγούμενης περιόδου της τέχνης, γιατί ο έφηβος αυτός αντιλαμβάνεται στην περίοδο της ακμής της αθηναϊκής δημοκρατίας τις ευθύνες που η δημοκρατία του αναθέτει. Έτσι και σήμερα με ένα συγκρατημένο χαμόγελο οφείλουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και στον τομέα του πολιτισμού και στον τομέα της ανόρθωσης της χώρας», δήλωσε ο νέος υπουργός.

Από την πλευρά της η νέα υφυπουργός Άντζελα Γκερέκου αφού αναφέρθηκε στην τιμή και ευθύνη όντας στον χώρο του υπουργείου Πολιτισμού, υποσχέθηκε ότι θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της και ότι πέρα από τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς θα προσπαθήσει να υπηρετήσει όσο το δυνατόν καλύτερα και τον σύγχρονο πολιτισμό.

Τόνισε ότι η σύγχρονη μορφή της Ελλάδας πρέπει να αναδειχτεί και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την υλοποίηση ενός μεγάλου και εξαιρετικού έργου, αυτού του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, που δυστυχώς, όπως είπε, δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί αλλά ευτυχώς πλησιάζει πλέον στο τέλος του».