Με 17 νέα πρόσωπα εμπλουτίστηκε το κυβερνητικό σχήμα, έπειτα από τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Σοφία Βούλτεψη.

Πρόκειται για 8 νέους υπουργούς, έναν αναπληρωτή υπουργό και οκτώ νέους υφυπουργούς.

Νέος υπουργός Οικονομικών ανέλαβε ο Γκίκας Χαρδούβελης, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος, με υφυπουργό τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Ντόλιο. Παρέμεινε στην κυβέρνηση ο Θεόφιλος Λεονταρίδης μετακινούμενος από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο ΥΠΕΣ.

Στο υπουργείο Άμυνας ανέλαβε υφυπουργός ο Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Παρέμεινε ο Νίκος Δένδιας στην κυβέρνηση αν και μετακινήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ θέση υφυπουργού ανέλαβαν δύο καινούργια πρόσωπα: Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Σαρωτικές αλλαγές και στο υπουργείο Παιδείας, καθώς νέος υπουργός ανέλαβε ο Ανδρέας Λοβέρδος, και υφυπουργού ο Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος και ο Κώστας Κουκοδήμος.

Αλλαγή ηγεσίας έχουμε και στο υπουργείο Πολιτισμού καθώς νέος υπουργός Αναλαμβάνει ο Κώστας Τασούλας, ενώ θέση υφυπουργού έλαβε και η Άντζελα Γκερέκου. Στη θέση του παρέμεινε ο Γιάννης Ανδριανός ως υφυπουργός Αθλητισμού.

Στο υπουργείο Εργασίας παρέμεινε ο Γιάννης Βρούτσης, και υφυπουργός ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Ταυτόχρονα μετακινήθηκε από το Υγείας στο Εργασίας ως υφυπουργός ο Γιάννης Μπέζας, ενώ ανέλαβε θέση και ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Νέος υπουργός Υγείας στη θέση το Άδωνι Γεωργιάδη ανέλαβε ο Μάκης Βορίδης, με αναπληρωτή τον Λεωνίδα Γρηγοράκο και υφυπουργό την Κατερίνα Παπακώστα.

Αλλαγές σημειώνονται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο ανέλαβε ο Γεώργιος Καρασμάνης, με αναπληρωτή τον Πάρι Κουκουλόπουλο.

Νέο πρόσωπο στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης με τον Βασίλη Κικίλια να το αναλαμβάνει, ενώ ο Γεώργιος Ορφανός ανέλαβε το Μακεδονίας – Θράκης.